Επιτροπή το μεγαλείο σου: Ψώνια χωρίς όριο, σούπερ μάρκετ με το χιλιόμετρο!

ΙΝΤΙΜΕ

Αλλαγές στον κωδικό 6 ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Δηλαδή από το Σάββατο οι πολίτες θα μπορούν να αθληθούν σε άλλο δήμο χρησιμοποιώντας το ΙΧ τους, κάτι που μέχρι πρότινος απαγορευόταν. Ωστόσο, παρόλο που θα επιτραπούν διαδημοτικές για τον κωδικό 6, αυτό δεν ισχύει για τα ψώνια από σούπερ μάρκετ και τον κωδικό δύο 13033.

Παραμένουν οι περιορισμοί για ψώνια από σούπερ μάρκετ με τον κωδικό δύο στο 13033, χωρίς οι πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο δήμο. Το ίδιο ισχύει και για τις τράπεζες με τον κωδικό 3 στο 13033.

Οι πολίτες συνεπώς από το Σάββατο θα μπορούν να μετακινηθούν από την Κυψέλη στην Πάρνηθα για άθληση με τον κωδικό 6 και το ΙΧ τους ωστόσο, αν θέλουν να ψωνίσουν την ίδια μέρα σε κάποιο σούπερ μάρκετ σε κάποιο άλλο δήμο απλά δεν μπορούν.

Είναι μία πολύ περίεργη πραγματικότητα που δείχνει τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και οι οποίες φαίνεται πως μπερδεύουν περισσότερο τους πολίτες για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να κάνουν καθημερινά.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαδημοτικές ΝΑΙ για ψώνια, όχι για ψώνια από σούπερ μάρκετ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Τώρα τα καταστήματα θα ανοίξουν από Δευτέρα όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς με την αποστολή SMS στο 13032 και τρίωρη παραμονή. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές καθώς για να τα επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν εκτός από SMS - επιβεβαίωσης και κάποιο mail ή SMS που να πιστοποιεί το ραντεβού για ψώνια καθώς τα καταστήματα θα σηκώσουν ρολά μόνο με την μέθοδο click away και click in shop.

Τα malls και τα εμπορικά κέντρα δεν πρόκειται να ανοίξουν, ενώ το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα μαζί με τα σχολεία.

Εν κατακλείδι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο δήμο με το ΙΧ για άθληση τα Σαββατοκύριακα αλλά και για ψώνια από τη Δευτέρα που θα ανοίξουν τα καταστήματα, ενώ δεν θα μπορούν να ψωνίσουν από σούπερ μάρκετ που βρίσκεται σε άλλο δήμο. Και όλα αυτά από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου.

Παραλογισμός 2

paralia584

Ο παραλογισμός της επιτροπής είναι μεγάλος. Η επιτροπή επιτρέπει από το Σάββατο την άθληση σε άλλους δήμους αλλά μόνο το Σαββατοκύριακο, με τον κίνδυνο συνωστισμού σε περιοχές όπως παραλιακή και Πάρνηθα να είναι μεγάλος, ενώ τις καθημερινές που ο περισσότερος κόσμος δεν κυκλοφορεί, αυτό δεν επιτρέπεται.

Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να πάνε να περπατήσουν στο παραλιακό μέτωπο το Σαββατοκύριακο, όπου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς, ενώ δεν θα μπορεί να πάει να περπατήσει σήμερα και αύριο (εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) όπου ο κόσμος θα είναι λιγοστός.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3sCeY1j
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη