Αυτές είναι οι εταιρίες του Φουρθιώτη που έπαιρναν υπέρογκα ποσά από το ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτές είναι οι εταιρίες του Φουρθιώτη που έπαιρναν υπέρογκα ποσά από το ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ

Στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έβαλαν εργαζόμενους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με υπέρογκους μισθούς. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Εργασίας, ο γνωστός παρουσιαστής εμφανίζεται να έχει λάβει υπέρογκα ποσά μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ, τις δηλώσεις που κατέθεσαν εταιρίες συμφερόντων του για να μπουν στον μηχανισμό στήριξης, αλλά και την καρτέλα ασφαλισμένου του ίδιου.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ξαφνικά από τον έναν μήνα στον άλλο δηλώθηκαν διαφορετικά ποσά μισθού.

Έτσι ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης όταν ενημερώθηκε έβαλε πλαφόν στους υπό επιδότηση μισθούς μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό των 6.500 ευρώ.via Ειδήσεις https://ift.tt/3cW5RmD
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.