Ανδρουλάκης: Από τσιγκουνιά χάσαμε τα εμβόλια της Moderna

Ανδρουλάκης: Από τσιγκουνιά χάσαμε τα εμβόλια της Moderna

Εάν είχε γίνει εξαρχής ρύθμιση εξαγωγών των εμβολίων όλων των εταιρειών που παράγονται στην Ευρώπη, δεν θα είχαμε τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην AstraZeneca, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης 21 εκατ. δόσεις έχουν φύγει παραγόμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς το Ηνωμένο Βασίλειο και από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρώπη 0, δίνοντας, όπως είπε, το περιθώριο στην AstraZeneca να πει ότι το πρώτο τρίμηνο θα δώσει 120 εκ δόσεις και έδωσε 30 εκατ και το δεύτερο τρίμηνο που είχε πει 180 εκ, λέει 70 εκατ με επιφύλαξη.

Ευελπιστούμε, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης ότι το δεύτερο τρίμηνο θα καλυφθεί από το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson &Johnson, που θα καλύψει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Αstra Zeneca, επαναλαμβάνοντας πως φταίει και η χώρα μας καθώς θα μπορούσε να πάρει από τις δύο παραγγελίες της Moderna 3,8 εκατ. εμβόλια και πήγε και πήρε το 1,8 κάνοντας μία τσιγκουνιά, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι θα είχαμε 2 εκατ. παραπάνω εμβόλια Moderna και θα μπορούσαμε να έχουμε καλύψει το έλλειμμα της AstraZeneca.

Εξήγησε βέβαια ότι το λάθος αυτό δεν το έκανε μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλα δέκα κράτη γιατί έδειξαν μεπιστοσύνη στην AstraZeneca.



via Ειδήσεις https://ift.tt/39PKQIq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη