-->

Νεκροί από κορονοϊό: Σε καλύτερη μοίρα η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Νεκροί από κορονοϊό: Σε καλύτερη μοίρα η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση στους θανάτους COVID /εκατ. πληθυσμού ανάμεσα σε 27 χώρες της Ε.Ε που σημαίνει ότι είμαστε μάλλον σε καλύτερη μοίρα. Τι δείχνουν οι αριθμοί για την κατάταξη της Ελλάδας και τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους μέτρησης του αντίκτυπου της COVID-19 είναι η θνησιμότητα.

Ωστόσο, η χρήση του απόλυτου αριθμού των θανάτων μπορεί να είναι παραπλανητική. Εξάλλου, ο όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός μίας χώρας, τόσο πιο πιθανό είναι να μετράει περισσότερους θανάτους από COVID-19.

Επομένως, για να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοπείται ο αριθμός των θανάτων/ 1 εκατ. πληθυσμού. Η χώρα μας διαθέτει την 7η καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 27 χώρες της Ε.Ε.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση σε σύνολο 27 χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον αριθμό θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού. Συγκεκριμένα, από την αρχή της πανδημίας μετράει 987 θανάτους / 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Ας σημειωθεί ότι στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 10.242 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πανεπιστήμιο John Hopkins το ποσοστό θνησιμότητας ανά κρούσμα φτάνει το 3%. Πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας παραπλανεί γιατί το ποσοστό επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το μικρό αριθμό των τεστ που γίνεται στη χώρα μας.

Για την ακρίβεια βρισκόμαστε στην 17η θέση σε 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση αναφορικά με τα τεστ/εκατομμύριο πληθυσμού (771.467) από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν «πληγωθεί» περισσότερο



via Ολες οι ειδήσεις | D NEWS https://ift.tt/3tc3uRP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->