Η Πελώνη επιβεβαιώνει DNews για Λύκεια, από την επόμενη εβδομάδα στα φαρμακεία τα self test

eurokinissi

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για άνοιγμα μέρους της εκπαίδευσης στις 12 Απριλίου, εάν υπάρχουν στην διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών τα self test, επιβεβαιώνοντας το DNews.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία τα self test και θα δοθεί προτεραιότητα όσον αφορά στην διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε:

«Ξεκινήσαμε τα τεστ πριν από 12 μήνες με 800 PCR τεστ την ημέρα. Στη συνέχεια εντάξαμε στη στρατηγική μας -και μάλιστα πριν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- τα rapid test. Κάναμε τεράστια προσπάθεια και φτάσαμε κατά μέσο έως και τα 50.000 τεστ την ημέρα με ρεκόρ ημέρας που υπερβαίνει και τα 65.000.

Μετά από εισηγήσεις των ειδικών αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία για τα self test, ως συμπληρωματικό όπλο στη στρατηγική μας.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που ήδη τα διαθέτουν στην αγορά, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δίνονται δωρεάν τέσσερα self test τον μήνα σε κάθε πολίτη. Διενεργήθηκε με απόλυτη διαφάνεια ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους, υπέβαλαν προσφορές 31 εταιρείες και ο φάκελος κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο».

Αύριο, Παρασκευή 2 Απριλίου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο για τα self tests, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3dnGsBj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη