Το νέο όριο ατόμων στέλνει στις καλένδες το άνοιγμα των IKEA - Τι θα γίνει με Jumbo, Κωτσόβολο, Public

Το νέο όριο ατόμων στέλνει στις καλένδες το άνοιγμα των IKEA - Τι θα γίνει με Jumbo, Κωτσόβολο, Public

Κλειστά αποφάσισε να κρατήση τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Γιάννενα ο όμιλος Φουρλή, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει επιπλέον περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα καθιστά ασύμφορη τη λειτουργία τους. 

Τα πέντε καταστήματα που θα λειτουργήσουν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το καταστήματα στον Πειραιά (πρόκειται για μικρό ΙΚΕΑ) και τα έξι pickup points που διαθέτει η εταιρεία στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα ο αριθμός των ατόμων που επιτρεπόταν να βρίσκονται σε ένα κατάστημα ταυτόχρονα καθοριζόταν με βάση τον κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. κανόνας που ισχύει σήμερα και στα σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, στη νέα επανεκκίνηση του λιανεμπορίου αποφασίστηκε να τεθεί και ένας επιπλέον περιορισμός, σύμφωνα με τον οποίο ακόμα και αν με βάση τον παραπάνω κανόνα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα πολύ περισσότεροι πελάτες, θα επιτρέπονται έως 20.

Σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς λοιπόν σε ένα κατάστημα όπως το ΙΚΕΑ στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου στο Ελ. Βενιζέλος ή στον Κηφισό τα οποία το καθένα είναι πάνω από 20.000 τ.μ. είναι προφανές ασύμφορο να επιτρέπεται να μπαίνουν μέσα το πολύ έως 20 άτομα.

Ειδικά όταν υπάρχει και πλαφόν στην παραμονή στα καταστήματα έως 3 ώρες, τη στιγμή που λόγω της μεγάλης έκτασης του ΙΚΕΑ οι καταναλωτές περνούσαν πολύ πάνω από 1 ώρα μέσα στο κατάστημα.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί και στα Jumbo για το εάν τελικά συμφέρει να ανοίξει τα καταστήματά της, τα οποία είναι επίσης πολλών τετραγωνικών, με το αγοραστικό ταξίδι επίσης να είναι μεγάλης διάρκειας και δομημένο έτσι ώστε ο καταναλωτής να περάσει από παντού μέχρι να φτάσει στο ταμείο.

Μέχρι και χτες το απόγευμα δεν είχε ληφθεί καμία απόφαση από την Jumbo η οποία μετράει ήδη μεγάλες απώλειες το προηγούμενο διάστημα.

Στην απόφαση να ανοίξει τα καταστήματα της, εκτός βεβαίως από τα καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα προχώρησε η αλυσίδα Κωτσόβολος, παρά το γεγονός ότι επιβάρυνση σημαντικά το κόστος λειτουργίας της το όριο των 20 ατόμων και το διπλό σύστημα, δηλαδή να πρέπει να εξυπηρετηθούν πελάτες εντός και εκτός καταστήματος.

Παράλληλα, η σκέψη της Public - Media Markt είναι να ανοίξει όλα της τα καταστήματα ενώ η εταιρεία έχει ζητήσει σειρά διευκρινίσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3sIQnYE
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη