Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο των τριών εργατών στην Εύβοια: «Καίγονταν σαν λαμπάδα φωνάζοντας βοήθεια»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο των τριών εργατών στην Εύβοια: «Καίγονταν σαν λαμπάδα φωνάζοντας βοήθεια»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Εύβοια, όταν τρεις τεχνικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών σε κολόνα της ΔΕΗ.

Ο Γιώργος Λάμπρου, κάτοικος της περιοχής, είδε μπροστά στα μάτια του το τραγικό δυστύχημα. Η περιγραφή του στο MEGA συγκλονίζει. «Άκουσα φωνές, βγήκα και είδα έναν άνθρωπο να κρέμεται και να καίγεται σαν λαμπάδα από την κολόνα» είπε.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την αιτία που οδήγησε στο θάνατο τους τρεις εργαζόμενους.

«Το ζήτημα είναι ότι έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων μέσα στον τελευταίο χρόνο» είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας. Όπως είπε κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι' αυτό.

«Δεν ξέρω κατά πόσο θα αποκαλυφθεί σε λίγο αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν» σχολίασε.

«Ο εργοδηγός έπρεπε να έχει την ευθύνη. Τα αίτια θα διερευνηθούν» πρόσθεσε. Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ ψάχνει τεχνίτες, δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες. «Η ηλεκτροπληξία είναι η δεύτερη αιτία ατυχήματος και θανάτου στην Ελλάδα», κατέληξε.

Τρεις συλλήψεις και κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Για το τραγικό περιστατικό, η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου. Κατηγορούνται μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Παράλληλα από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.via Ειδήσεις https://ift.tt/3fxJEgn
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.