-->

Ανατροπή για τη Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ ζητούν να σταματήσουν οι εμβολιασμοί μετά από περιστατικά θρόμβωσης

Ανατροπή για τη Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ ζητούν να σταματήσουν οι εμβολιασμοί μετά από περιστατικά θρόμβωσης

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να ζητήσουν τη διακοπή της χορήγησης του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ λόγω περιστατικών θρομβώσεων σε έξι γυναίκες.

Να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson ζητούν οι αμερικανικές αρχές, μετά από περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων ζήτησαν τη διακοπή του εμβολίου μονής δόσης της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ μετά από εξι περιστατικά γυναικών που ανέπτυξαν θρόμβους αίματος.

Οι δύο ομοσπονδιακές αρχές θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο της J&J σε ομοσπονδιακές υπηρεσίας και θα παροτρύνουν τις Αρχές των πολιτειών να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με αξιωματούχους που ενημερώθηκαν σχετικά με την απόφαση, αναφέρουν οι New York Times.

Επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις το 0,0001% αυτών που εμβολιάστηκαν είχαν την ανεπιθύμητη αντίδραση.

Οι έξι παραλήπτες που ανέπτυξαν τους θρόμβους ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μία εξ αυτών πέθανε και μια ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση. Περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson μέχρι στιγμής, ενώ 9 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Δείτε το επίσημο tweet

{https://twitter.com/US_FDA/status/1381925612743499778?s=20}



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Qow9Fa
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->