Τα self test ανοίγουν τα σχολεία, πώς θα τα κάνουν οι μαθητές

Τα self test ανοίγουν τα σχολεία, πώς θα τα κάνουν οι μαθητές

Όπως αποκάλυψε χθες το Dnews, τα Λύκεια θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, με τους μαθητές και τους καθηγητές να καλούνται να κάνουν υποχρεωτικά self test μία φορά την εβδομάδα. Το άνοιγμα των Γυμνασίων τοποθετείται για μεταγενέστερα ενώ άγνωστο παραμένει αν θα ανοίξουν τα δημοτικά πριν το Πασχα.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του Ant1, προανήγγειλε το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με τους μαθητές και τους καθηγητές να καλούνται να κάνουν υποχρεωτικά self - test μία φορά την εβδομάδα.

«Η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια», τόνισε η κυρία Μακρή.

Ερωτώμενη για τα self test είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

Εκτός από τα self test θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση μάσκας και αποστάσεων, ενώ θα συνεχιστούν οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό, σύμφωνα με την κυρία Μακρή.

Αναφορικά με τη παράταση του σχολικού έτους, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε παράταση του σχολικού έτους, το έχει πει και η Υπουργός Παιδείας. Εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα».

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είπε ότι το βράδυ της Πέμπτης λήγει η διορία για δήλωση ενδιαφέροντος, που είχε αρχίσει φτάνοντας σε «ποσοστό 30% και συνεχίζεται με αυξητικό ρυθμό»

Αργότερα χθες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στον τρόπο που θα χορηγούνται τα συγκεκριμένα τεστ σε γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς. Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς των μαθητών αλλά και οι εκπαιδευτικοί είναι ότι, εφόσον προμηθευτούν το self test την προσεχή Τετάρτη, θα πρέπει να αναμείνουν για να το κάνουν μέχρι την Κυριακή έτσι ώστε, σε περίπτωση που είναι αρνητικό, η επάνοδό τους στο σχολείο να είναι ομαλή και χωρίς κίνδυνο.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν τα self test μία φορά την εβδομάδα σε γονείς μαθητών ή σε εκπαιδευτικούς αλλά θα πρέπει να διευκρινηστεί πως αυτό θα αποδεικνύεται στο φαρμακείο.

Πως θα κάνουμε self test

Κάθε πολίτης θα δικαιούται έως τέσσερα tests αυτοδιάγνωσης τον μήνα, ένα κάθε εβδομάδα, με προτεραιότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη. Για τη δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει πλατφόρμα self testing.gov.gr, μέσω της οποία θα παρέχονται και όλες οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τεστ θα κάνουν όσοι εργάζονται σε: λιανεμπόριο, τουρισμό, εκπαίδευση, μεταφορές, μεταποίηση, και δικαιοσύνη.

Δείτε πώς θα τα κάνουμε μόνοι μας – Βήμα-βήμα η διαδικασία

  • βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
  • περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
  • τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15'μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι
  • έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα
  • έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι

Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Ol5j0k
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη