Θέματα οικονομίας Πανελληνίων 2021 με νέο διαγώνισμα εξάσκησης

Θέματα οικονομίας Πανελληνίων 2021 με νέο διαγώνισμα εξάσκησης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τις Πανελλήνιες 2021 καθώς και το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Με το δεύτερο διαγώνισμα στο μάθημα της Οικονομίας Προσανατολισμού συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2021 σε προσομοίωση σε συνεργασία με την ομάδα των καθηγητών του Μεθοδικό/

Αύριο Παρασκευή θα αναρτήσουμε νέα διαγωνίσματα σε νέο εξεταζόμενο μάθημα ώστε οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το διαγώνισμα προσομοίωσης πανελλαδικών εξετάσεων 2021 στο μάθημα της Οικονομίας Προσανατολισμού.

Τρεις είναι οι παράμετροι που καθορίζουν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια από τις Πανελλήνιες 2021, με το νέο δεδομένο αυτό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Για την εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά:
η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση,
η Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και
το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του οικείου Επιστημονικού Πεδίου (Ε.Π). Εάν η εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή
εισαγωγική κατεύθυνση προϋποθέτει την εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, το σύνολο των μορίων εξάγεται από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα
μαθήματα του επιστημονικού πεδίου και το ειδικό μάθημα ή τα ειδικά μαθήματα ή τις πρακτικές δοκιμασίες, κατά περίπτωση.
Πώς προσδιορίζονται τα μόρια εισαγωγής
Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου λαμβάνονται υπόψη οι βαθμολογίες του στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και οι οικείοι συντελεστές βαρύτητας.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας σημειώνει ότι εάν o υποψήφιος με το σύνολο των μορίων που επιτυγχάνει, εισάγεται σε περισσότερες από μία σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις, τελικά εισάγεται σε εκείνη τη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση που προσδιορίζει στο μηχανογραφικό του δελτίο με σειρά προτίμησης υψηλότερη σε σχέση με τις άλλες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις που έχει δηλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, προ ημερών, υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία, για την τρίτη Λυκείου τα μαθήματα λήγουν την Τετάρτη στις 2 Ιουνίου.

Τονίζεται ότι παραμένει η 11η Ιουνίου ως ημερομηνία λήξης για Γυμνάσια και Λύκεια, πλην Γ' τάξης Λυκείου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/34lwJr5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη