ΑΝΑΣΤΑΣΗ στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής θα κάνει ο Μητροπολίτης Κυθήρων!


Αποφασισμένος να μην υπακούσει στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που έδωσε οδηγία για Ανάσταση στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης και της ειδικής επιτροπής, είναι ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Αποφάσισε λοιπόν  να τελέσει την Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ' αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Ο κ.  Σεραφείμ εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι το να γίνει η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι μεγάλο ολίσθημα, διότι ο Χριστός Αναστήθηκε ξημερώματα και πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση προσβάλλει το δόγμα.




from Press24.gr https://ift.tt/3vwOi2V
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη