Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Η αρνήτρια γιατρός στη Λαμία είναι εμβολιασμένη


O Διοικητής της 5ης ΥΠΕ μιλάει στο ethnos.gr για το επεισόδιο με την 42χρονη γυναικολόγο που προέτρεπε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν αλλά και για το μοντέλο του covid free στις Σποράδες


Την έγγραφη απολογία της γιατρού του Κέντρου Υγείας Λαμίας αναμένει εντός της ημέρας (12/5) το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο προκάλεσε σύγχυση και φόβο σε πολίτες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό. «Και πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει; Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε; Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει... Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε», έλεγε μεταξύ άλλων η γιατρός

Είναι 42χρονη γυναικολόγος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr πρόκειται για 42χρονη γυναικολόγο που μάλιστα προσλήφθηκε στο ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης την έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πειθαρχικό δίκαιο κινδυνεύει με μισθολογική στέρηση μέχρι και 10 μήνες, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως η ίδια η γυναικολόγος που προκάλεσε το επεισόδιο είναι εμβολιασμένη.

Η έγγραφη απολογία της

«Ηταν απαράδεκτη, επικίνδυνη, κατάπτυστη και απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά που προκάλεσε φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες Η αντίδραση του Διευθυντή του ΚΥ Λαμίας Ηλία Καραγεώργου ήταν άμεση. Απομακρύνθηκε από τη θέση της η γιατρός και εντός της ημέρας το Πειθαρχικό Συμβούλιο αναμένει την έγγραφη απολογία της. Η απόφαση θα εκδοθεί σε μία εβδομάδα αλλά εκείνο που έχει σημασία να τονίσουμε είναι πως το ΚΥ επέστρεψε άμεσα στην κανονικότητα και οι πολίτες προσέρχονται μαζικά για να εμβολιαστούν σύμφωνα με τα ραντεβού τους», είπε στο ethnos.gr ο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.

Η ίδια έχει εμβολιαστεί

Επίσης επιβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη γιατρός έχει εμβολιαστεί: «Η ίδια έχει εμβολιαστεί. Το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει κάποιες αρνητικές αναφορές αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια και είναι κρίμα διότι όλοι πλέον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών προκειμένου να προστατευθεί η κοινωνία μας από την πανδημία και σπεύδουν μαζικά να εμβολιαστούν. Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας έχει κάνει μέχρι στιγμής περισσότερους από 4.000 εμβολιασμούς χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα»

Επέστρεψαν οι πολίτες που έφυγαν

Ο Φώτης Σερέτης επιβεβαίωσε επίσης πως στο Κέντρο Υγείας προκλήθηκε αναστάτωση, ορισμένοι πολίτες που είχαν ραντεβού φοβήθηκαν και αποχώρησαν αλλά στη συνέχεια κλήθηκαν εκ νέου από υγειονομικό προσωπικό και επέστρεψαν για να εμβολιαστούν: «Η αντίδραση όλου του προσωπικού του ΚΥ ήταν άμεση και η ενδεδειγμένη. Επικοινώνησαν με όσους πολίτες φοβήθηκαν και έφυγαν και λίγο αργότερα τα ραντεβού τους ολοκληρώθηκαν κανονικά. Κανείς δεν έχασε το εμβόλιο του».

Covid free οι Σποράδες

Οπως είπε ο ενώ ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ που έχει στην αρμοδιότητα του τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια του έχουν γίνει πάνω από 12.000 εμβολιασμοί στα 176 εμβολιαστικά κέντρα που έχουν αναπτυχθεί και διαβεβαίωσε πως η Σκύρος, η Αλόννησος και οι υπόλοιπες Σποράδες είναι covid free καθώς έγιναν οριζόντιοι εμβολιασμοί ανεξάρτητα από τις ηλιακές ομάδες: «Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού. Όλος ο πληθυσμός στις Σποράδες εμβολιάστηκε εγκαίρως με περισσότερους από 7.500 εμβολιασμούς. Έγινε τεράστια προσπάθεια και συνεχίζουμε τη μάχη μας κατά της πανδημίας. Το θετικό είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν αντιληφθεί πως ο μόνος δρόμος για να γυρίσουμε στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.