«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΛΑΡΚΟ: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 16/6


Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 16 Ιουνίου και στην σύσκεψη - ενημέρωση που θα γίνει στις 11 π.μ. της ίδιας ημέρας στο καφενείο του οικισμού, απευθύνουν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου», στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας, καταγγέλλοντας παράλληλα τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΕΑΚ και ΑΝΕΚ για προσπάθεια αποκλιμάκωσης το 18μηνου αγώνα.

Στην ανακοίνωση του το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία για «να μην ψηφιστεί το εργασιακό έκτρωμα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων», καθώς και «για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση του 8ωρου, η απλήρωτη υπερωρία, ο εργασιακός μεσαίωνας, η σύγχρονη σκλαβιά, για να μην μας πετάξουν έξω από τη ΛΑΡΚΟ σαν στυμμένες λεμονόκουπες».

Παράλληλα καταγγέλλει την στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΕΑΚ και ΑΝΕΚ στο επιχειρησιακό σωματείο της Λάρυμνας, που στη συνεδρίαση του ΔΣ, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση του ΕΑΜ για απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου και ταυτόχρονα ενημέρωση των εργαζομένων για τις εξελίξεις γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, αλλά αντίθετα αποφάσισαν απογευματινή συγκέντρωση στη Λαμία χωρίς να διασφαλίζουν την συμμετοχή των εργαζομένων.

«Αυτή η μορφή πάλης θεωρούμε πως θα εξασφάλιζε την όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, θα βοηθούσε την ολοκληρωμένη ενημέρωση τους. Θα ήταν μια ζωντανή διαδικασία, μαζική, με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και όχι στη γωνία. Θα ήταν η καλύτερη απάντηση-καταδίκη των σχεδιασμών της κυβέρνησης, τόσο για τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζει στους εργαζόμενους όλης της χώρας, όσο και ενάντια στην εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει 18 μήνες τώρα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειά τους», τονίζει το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ σχετικά με την πρόταση του για απεργιακή συγκέντρωση και ενημέρωση των εργαζομένων στο χώρο του εργοστασίου. Και προσθέτει:

«Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε η πρόταση μας. Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των ΔΑΚΕ-ΕΑΚ-ΑΝΕΚ ψηφίστηκε στην 24ωρη απεργία να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Λαμία. Δυστυχώς γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αντί να βγαίνουν συμπεράσματα από τα λάθη, δυστυχώς αναπαράγονται. Η ίδια απόφαση, πάρθηκε μία βδομάδα πριν στις 10/06, στην προηγούμενη 24ωρη, όπου χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση με τους εργαζόμενους, δύο μέρες πριν την απεργία, αποφασίστηκε πάλι κατά πλειοψηφία συμμετοχή στην Αθήνα, χωρίς να εξασφαλίζεται ούτε η μετακίνηση με πούλμαν. Το τραγελαφικό αποτέλεσμα ήταν να μην παρευρεθούν, ούτε οι ίδιοι που το ψήφισαν. Ήταν μία απόφαση που ουσιαστικά δεν εξασφάλισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκείνης της μέρας, του έβγαλε στο περιθώριο, δεν βοήθησε να ακουστούν τα ειδικά αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ήταν κίνηση αποκλιμάκωσης του 18μηνου αγώνα».

Τονίζει επίσης ότι: «Συνάδελφοι δεν χωράνε ούτε εφησυχασμός, ούτε λάθη. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πρέπει να μας βρουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, σε αγωνιστική συσπείρωση. Για να εξασφαλιστεί αυτό απαιτείται, σε κάθε κίνηση να εξασφαλίζεται η συμμετοχή των εργαζομένων και όχι να του θέλει θεατές, η κάθε απόφαση για κινητοποίηση να μην εκτονώνει (και να κουνάνε κάποιοι το δάχτυλο στους εργαζόμενους, ότι τάχα απουσιάζουν), αλλά να συσπειρώνει και να κλιμακώνει. Εμείς θα συνεχίσουμε να κρατάμε τη φλόγα του αγώνα, εδώ στο χώρο δουλειάς απ' τον οποίο θέλουν να μας πετάξουν έξω. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να πραγματοποιούνται ζωντανές διαδικασίες, με τους εργαζόμενους παρόντες και όχι στη γωνία. Μόνο έτσι θα έχει συνέχεια ο αγώνας μας».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωση - ενημέρωση στο καφενείο του οικισμού της ΛΑΡΚΟ σημειώνοντας: «Ο αγώνας για τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, είναι στην πιο δύσκολη καμπή του. Όσοι περισσότεροι και όσο περισσότερο συζητήσουμε πάνω σε αυτό, τόσο πιο καλά προετοιμαζόμαστε». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη