-->

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας "Ο Κατσαντώνης", υπό την Αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία του 1821, τιμά τον Σαρακατσάνο Οπλαρχηγό Αντώνη ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

1821-2021

200 Χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 

(ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ) 

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που κάθε σπιθαμή του εδάφους της μαρτυρεί πολιτισμό και ιστορία. Είναι ένα προνόμιο μοναδικό, το οποίο όμως δημιουργεί και την σοβαρή υποχρέωση της προστασίας αυτής της κληρονομιάς. Έτσι πέρα από κάθε σκοπιμότητα, για τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας "Ο Κατσαντώνης", η πολιτιστική μας κληρονομιά παραμένει δάσκαλος και οδηγός, η εσωτερική μας δύναμη, η ευσυνειδησία και η περηφάνια μας. Δίχως τούτη και δίχως να γνωρίζουμε το παρελθόν μας, όχι μόνο χάνεται η πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά δεν μπορούμε ούτε να την εξελίξουμε στο σήμερα και να την προάγουμε στο μέλλον. Με τη σωστή αξιοποίηση της στο παρόν, τα οφέλη αυτής μεταλαμπαδεύονται στο μέλλον. Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας "Ο Κατσαντώνης", υπό την Αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, με αφορμή τη συμπλήρωση  200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία του 1821, τιμά τον Σαρακατσάνο Οπλαρχηγό Αντώνη ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαμιέων, την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και όλους όσους συνέδραμαν με φυσική ή μη παρουσία, ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο : την διάδοση της Σαρακατσάνικης παράδοσης. Τους ευχαριστούμε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->