Πανελλήνιες 2021: Θέματα μαθηματικών σε προσομοίωση, οι απαντήσεις και ο υπολογισμός των μορίων

Πανελλήνιες 2021: Θέματα μαθηματικών σε προσομοίωση, οι απαντήσεις και ο υπολογισμός των μορίων

Μία ανάσα από τις Πανελλαδικές 2021 το Dnews και τα φροντιστήρια Μεθοδικό παρουσιάζουν ακόμη ένα διαγώνισμα εξάσκησης σε θ΄έματα μαθηματικών ενώ οι υποψήφιοι μπορούν αν δουν και τις απαντήσεις των θεμάτων. Πως θα μπορούν να υπολογίσουν αυτόματα τα μόρια οι υποψήφιοι των νέων πανελληνίων εξετάσεων

Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Μεθοδικό και σκοπό να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην προετοιμασία των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις παρουσιάζουμε ένα νέο διαγώνισμα μαθηματικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να εξασκηθούν στα θέματα καινα δούν τις απαντήσεις. 

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων για το 2021 καλούνται να βρουν νέο κουράγιο μετά το άνοιγμα των σχολικών και φροντιστηριακών μονάδων και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σε αυτό το χρονικό η Επιτυχία κρίνεται από τις λεπτομέρειες, από τη ψυχραιμία, που συνεπάγεται καθαρό μυαλό, και από τη σωστή διαχείριση του χρόνου που μένει.

Το νέο διαγώνισμα στα μαθηματικά

Υπολογίστε αυτόματα τα μόρια που πιάσατε όταν ανακοινωθούν οι βαθμοί των Πανελληνίων

Τα φροντιστήρια Μεθοδικό έχουν ήδη ετοιμάσει την αυτόματαη εφαρμογή υπολογισμού των μορίων 

Κάθε υποψήφιος και με βάση την επίδοσή του συλλέγει ένα σύνολο μορίων με τα οποία διεκδικεί την εισαγωγή του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τη φετινή σχολική χρονιά επανέρχονται οι συντελεστές βαρύτητας, όπως ίσχυαν παλαιότερα.

Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό των μορίων το άθροισμα των γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων πολλαπλασιάζεται επί δύο (2). Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Για τον υπολογισμό μορίων ακολουθήστε το παρακάτω link: methodiko-frontistirio.gr/moria
ή κατεβάστε την εφαρμογή Υπολογισμού μορίων από το Play Store (για Android κινητά): play.google.com

Η σχολική χρονιά 2020–2021 χαρακτηρίζεται, αδιαμφισβήτητα, ως η πιο ιδιαίτερη χρονιά συγκριτικά με άλλες, στη διάρκεια του θεσμού των Πανελλαδικών. 

1. Βαθμολογίες & Συντελεστές Βαρύτητας Μαθημάτων

2. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής / Μείωση Πραγματικού Αριθμού Εισακτέων και Αλλαγές στον Ακαδημαϊκό Χάρτη

3. Μείωση Εξεταστέας Ύλης λόγω Πανδημίας & Τηλεκπαίδευση

4. Μηχανογραφικό είναι κάποιοι από τους παράγοντες που έχουν προκαλέσει σε πολλούς υποψηφίους και τις οικογένειες τους σύγχυση για το τι ισχύει, ακόμα και τώρα, ένα μήνα σχεδόν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσουμε -συνοπτικά- να εξηγήσουμε όλα τα παραπάνω λύνοντας τυχόν απορίες των υποψηφίων και παρουσιάζοντας τα φετινά δεδομένα των Πανελλαδικών.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

{gallery}panellinies2021{/gallery}

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην εφαρμογή του νέου μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για να αποφευχθεί η εισαγωγή σε Πανεπιστημιακά Τμήματα υποψηφίων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Πρακτικά, ένας υποψήφιος για να μπορεί να εισαχθεί σε κάποια σχολή/τμήμα θα πρέπει να έχει συλλέξει μόρια μεγαλύτερα του 80% (κατ' ελάχιστον) του μέσου όρου επίδοσης όλων των μαθητών στο συγκεκριμένο πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών θα προκύψει ο μέσος όρος επίδοσης όλων των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο. Αυτός ο βαθμός, πολλαπλασιαζόμενος με έναν συντελεστή στο εύρος [0.8 , 1.2] ο οποίος καθορίστηκε ήδη από κάθε σχολή/τμήμα θα αποτελεί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής γι' αυτή τη σχολή/τμήμα και θα είναι ο πήχης τον οποίον θα πρέπει να έχει ξεπεράσει ο υποψήφιος αν θέλει να έχει πιθανότητες για την εισαγωγή του στη συγκεκριμένη σχολή/τμήμα.

Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι ο φετινός μέσος όρος επίδοσης των μαθητών τους 1ου Επιστημονικού Πεδίου κυμανθεί στα 11.000 μόρια ένας υποψήφιος για να έχει πιθανότητες να εισαχθεί σε κάποια σχολή/τμήμα του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου θα πρέπει να συλλέξει τουλάχιστον 8.800 μόρια.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pw9pRj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη