-->

Απόφαση για άνοιγμα σχολών χορού που όμως... δεν ανοίγουν!

EUROKINISSI

Κλειστό θα παραμείνει το 99% ερασιτεχνικών σχολών χορού. Παρά την ανακοίνωση του ανοίγματος στις 15 Ιουνίου που εγκρίθηκε απο την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού, η πλειονότητα των σχολών δεν πρόκειται να ανοίξει, καθώς το αργότερο στις 30 Ιουνίου, όπως και τα σχολεία, εκ του νόμου, πρέπει να κλείσουν. 

«Απο τις 2 Νοεμβρίου που κλείσαμε καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν έσοδα για να ανταποκριθούμε στους καλοκαιρινούς μήνες», δηλώνει χαρακτηρίστηκα στα Dnews, η κα Ελένη Μπουρτζίκου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού.

Σύμφωνα με το καδ 8552, η πολιτιστική εκπαίδευση κλείνει στην πλειοψηφία 30 Ιουνίου, έκτος από τις επαγγελματικές σχολές χορού και μια μικρή μερίδα, οι οποίοι κάνουν προετοιμασία για τα παιδιά που θα δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις.

«Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί, ότι δουλεύουμε όλον τον χειμώνα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά έξοδα για τους καλοκαιρινούς μήνες που είμαστε κλειστά», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΕΑΣΧΟ, κα. Βούλα Ρουτσάκου και συνεχίζει: «για να μην υπάρξει πρόβλημα επιβίωσης και για να μην μπουν λουκέτα στις σχολές πρέπει να υλοποιηθούν τα μέτρα που πήραμε από τον κύριο Γεωργιάδη στις συναντήσεις που είχαμε δια ζώσης με όλα τα σωματεία του κλάδου, τα οποία είναι

-η δυνητική επιλογή ανοίγματος,
-το κεφάλαιο επανεκκίνησης
-η απαλλαγή των ενοικίων μέχρι τον Σεπτέμβριο,
- και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών».

Σύμφωνα με την πρόεδρο ο κλάδος των σχολών μπαλέτου είναι ο μόνος που έχει δοκιμαστεί τόσο σκληρά παραμένοντας κλειστά 7 συνεχόμενους μήνες χωρίς επαρκή στήριξη, διότι οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές είναι μορφή δανεισμού.

«Το μόνο που ζητάμε είναι δικαίωμα στην εργασία. Δεν θέλουμε να ζούμε με επιδόματα. Ο κλάδος των σχολών μπαλέτου από τη φύση του έχει πολύ μεγάλη πειθαρχία. Τα μέτρα προστασίας που έχουν ζητηθεί από τους λοιμωξιολόγους υπάρχουν ήδη στην λειτουργία μας, καθώς απαιτούνται έτσι κι αλλιώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ίδρυση και λειτουργία μιας σχολής μπαλέτου. Για να μπορέσουν οι σχολές μπαλέτου να φτάσουν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να δοθούν οπωσδήποτε τα προαναφερθέντα μέτρα στήριξης».

{gallery}xoros{/gallery}

«Το 99% των ερασιτεχνικών σχολών δεν θα ανοίξουν»

«Όπως και τα σχολεία στις 30 Ιουνίου εκ του νόμου κλείνουμε. Το ότι αυτή τη στιγμή βγήκε μια απόφαση ότι 15 Ιουνίου ανοίγουμε, αυτό οφείλεται σε ενέργεια κάποιων συναδέλφων οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τα λεγόμενα summer school», υποστηρίζει με τη σειρά της η κα. Ελένη Μπουρτζίκου, τονίζοντας παράλληλα ότι το 99% των ερασιτεχνικών σχολών δεν θα ανοίξουν.

«Η πλειονότητα θα μείνει κλειστεί διότι από 2 Νοεμβρίου που κλείσαμε καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν έσοδα για να ανταποκριθούν στους καλοκαιρινούς μήνες. Εφόσον άνοιξαν όλα τα επαγγέλματα αυτό που ζητήσαμε ήταν να μας βοηθήσουν καθώς υπάρχουν υψηλά ενοίκια. Για τις σχολές που δεν θα ανοίξουν θα λάβουν το ποσό των 534 ευρώ, ωστόσο αυτό που δεν έχει γίνει ενώ η κυβέρνηση το είχε πει είναι η απαλλαγή των δημοτικών τελών. Αυτό που ζητάμε είναι το κράτος να ενισχύσει τις σχολές. Δεν ντρέπομαι να σας πω για μένα ότι ευτυχώς που δουλεύει η κόρη μου», σημειώνει.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zbiuU7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->