«Την άμεση αντικατάσταση των κλιματιστικών, όπου χρειάζεται, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα», απαιτεί το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ειδική διαχείριση, αναφέρει το Συνδικάτο, «για την απαξίωση στην οποία έχουν φέρει τη μεγαλύτερη βιομηχανική εταιρία της Ελλάδας».
Καταγγέλλουμε επίσης, σημειώνει «και την τοπική διεύθυνση που δεν κάνει καμία προσπάθεια να προστατέψει τους εργαζομένους της, που δεν πιέζει για να αντικατασταθούν οι χαλασμένες μονάδες κλιματιστικών και σε ημέρες καύσωνα αναγκάζει τους εργαζόμενους να βγάλουν παραγωγή σε ένα σταματημένο εργοστάσιο».
Εδώ και ένα χρόνο, υπογραμμίζει, «οι εκκλήσεις που γίνονται για να φτιαχτούν τα κλιματιστικά πέφτουν στο κενό, με συνέπεια στις 22 Ιούνη 2021 και η θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς να έχουμε κάποιο περιστατικό θερμοπληξίας στο τμήμα των "PELLETS" στον χειριστή της απογευματινής φυλακής, με αποτέλεσμα να φύγει από την εργασία του και να χάσει και το μεροκάματό του».
Εδώ, τονίζει, «φαίνεται καθαρά η αδιαφορία τους προς το προσωπικό, δεν δίνουν λίγα χρήματα για καινούρια κλιματιστικά, εφόσον δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για τα υπάρχοντα, όπως λένε και πιέζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες θερμικής καταπόνησης που έχει αντίκτυπο στην υγεία τους».
Μόνο μια λέξη, καταλήγει, «μπορεί να ειπωθεί για όλη αυτή την κατάσταση, ντροπή για την κατάντια στην οποία έχουν φέρει τη ναυαρχίδα της μεταλλουργίας».
