Λαμία: Πειθαρχικός έλεγχος για υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας


Πειθαρχικό έλεγχο για 10 περιπτώσεις "Οδύσσειας" ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, e-mail και επιστολές, κ.ά.», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ' αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ.

Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Γι' αυτό, αν χρειαστεί, θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

-----------------------

Καταγγελία για:

-Αδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης
-Μη απάντηση σε επιστολές και e-mails
-Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση σύνταξης αναπηρίας
-Καθυστέρηση στη σύσταση επιτροπών ΚΕΠΑ
-Αδυναμία κλεισίματος ηλεκτρονικού ραντεβού λόγω μη διαθεσιμότητας κενών ραντεβού

Θέμα: Μη καταβολή αναπηρικής σύνταξης από τον ΕΦΚΑ Αγροτών

Ημερομηνία: Thu, 17 Jun 2021 18:31:10 +0300

Από: Θ Μ

Προς: info@khatzidakis.gr

17-6-2021


Θέμα : Επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την αντιμετώπιση του  ΕΦΚΑ Αγροτών σε ασφαλισμένο του με αναπηρία.

Ονομάζομαι Μ.Θ.  το ΑΜΚΑ μου είναι … και το ΑΦΜ μου  …. Τον Μάιο του 2018 απευθύνθηκα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ στην Αμάρυνθο της Ευβοίας όπου διαμένω και έκανα αίτηση για καταβολή σύνταξης αναπηρίας  προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. στην συνεχεία έστειλα ταχυδρομικά  την αίτηση μου με όλα  τα έγγραφα στον ΕΦΚΑ Αγροτών της Λαμιας στην όποια ανήκω. Παράλληλα επειδή  γνώριζα ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις διαδικασίες  στον ΕΦΚΑ έκανα αίτηση το Μάιο του 2018 στο ΚΕΠΑ Χαλκίδας για να εξεταστώ από την επιτροπή των γιατρών ώστε να γνωματεύσει για το ποσοστό της αναπηρίας μου, και πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα  το παράβολο στο ΚΕΠΑ για την εξέταση μου. Τον Ιούνιο του 2018 κοινοποιήθηκε η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ  Aριθ.Επιτροπης  : …/2018/…που με έκρινε ακατάλληλο για εργασία με ποσοστό αναπηρίας 67 % για τα επόμενα 2 χρονιά με χρονικά όρια ισχύος   από 8-5-2018 έως 31-5-2020 . την επομένη μέρα της κοινοποίησης της απόφασης του ΚΕΠΑ ταχυδρόμησα την απόφαση αυτή στον ΕΦΚΑ Αγροτών της Λαμίας . Χρειάστηκαν 26 ολόκληροι μήνες για να εξετάσει και να επεξεργαστεί  ο ΕΦΚΑ την αίτησή μου για σύνταξη αναπηρίας η οποία τελικά εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2020 , …/28-7-2020 με Α.Σ. … για καταβολή σύνταξης σε έμενα.

Εν τω μεταξύ περιμένοντας εγώ να βγει η απόφαση για την αναπηρική μου σύνταξη  από τον ΕΦΚΑ Λαμιας έληξε το χρονικό διάστημα των δυο χρονών που όριζε το ποσοστό αναπηρίας μου το ΚΕΠΑ Χαλκίδας, έτσι έκανα τον Ιούλιο του 2020 νέα αίτηση για να εξεταστώ από επιτροπή του ΚΕΠΑ στην Χαλκίδα ώστε να γνωματεύσουν εκ νέου για το ποσοστό αναπηρίας μου και αυτήν την φόρα όπως έγινε και την προηγούμενη  αναγκάστηκα εγώ να πληρώσω το παράβολο στο ΚΕΠΑ Χαλκίδας γιατί όπως μου εξήγησε ο υπάλληλος   δεν  έχει  βγει ακόμα η απόφαση της συνταξιοδότησης μου από τον ΕΦΚΑ Λαμιας και δεν είμαι  τυπικά συνταξιούχος ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσω το παράβολο και να το πληρώσει ο ασφαλιστικός  μου φορέας. Όμως λήγω των εξελίξεων  με τον κορονοιο οι επιτροπές των ΚΕΠΑ σταμάτησαν την λειτουργιά τους και περίμενα 6,5 μήνες από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021για να εξεταστώ από την εν λήγω επιτροπή στην Χαλκίδα !!!!

Στο χρονικό διάστημα αυτό των 6,5 μηνών αναμονής για να εξεταστώ από την επιτροπή του ΚΕΠΑ  πληροφορήθηκα  ότι η Ελληνική Κυβέρνηση είχε πάρει απόφαση : ότι σε περίπτωση που οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ σε ότι αφόρα την αναπηρία των εξεταζόμενων ατόμων  έχουν λήξει  μέσα στο χρονικό διάστημα που σταμάτησαν να συγκαλούνται οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ εξαιτίας της πανδημίας τόσο  ο ΕΦΚΑ όσο και οι υπηρεσίες  Πρόνοιας  των Δήμων της χώρας  θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα αναπηρικά επιδόματα  στους  συγκεκριμένους δικαιούχους . Έκανα αίτηση προς τον ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμιας και την έστειλα τόσο ταχυδρομικά  με  συστημένη επιστολή όσο και ηλεκτρονικά με mail   ζητώντας από τον ΕΦΚΑ εφόσον ισχύει αυτή η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί και στην δική μου περίπτωση . Μέχρι σήμερα  που σας γραφώ αυτή την επιστολή δεν έχω λάβει καμιά απάντηση από τον ΕΦΚΑ Λάμιας  στην αίτηση μου ….

Οι επιτροπές των ΚΕΠΑ άρχισαν ξανά την λειτουργιά τους τον Γενάρχη του 2021 και εξετάστηκα στις 27  Γενάρη 2021 ,η επιτροπή  μου έδωσε γνωμάτευση (Αριθμός γνωστοποίησης απόφασης : … /28-1-2021) ως ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 70%  που ισχύει χρονικά από την 1-6-2020  έως 31-5-2022. Η Απόφαση  αυτή των ΚΕΠΑ καλύπτει χρονικά και το διάστημα των 6,5 μηνών  που εγώ περίμενα να εξεταστώ από το ΚΕΠΑ .Ταχυδρόμησα αμέσως την απόφαση του ΚΕΠΑ  στον ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λαμία τον Φεβρουάριο του 2021 και έλπιζα ότι θα πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι σύντομα  γιατί σε παλαιότερη τηλεφωνική μου επικοινωνία με υπάλληλο του ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λαμία τον Ιανουάριο του 2020 όταν περίμενα να βγει από την υπηρεσία τους η απόφαση της συνταξιοδότησης μου, ο υπάλληλος μου είχε πει τότε τα εξής : μπορεί την πρώτη φόρα να υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση για να εκδοθεί από εμάς η απόφαση συνταξιοδότησης και να υπολογιστεί το χρηματικό πόσο της σύνταξης σας λήγω αναπηρίας όμως στην συνεχεία σε κάθε νέα απόφαση των επίτροπων των ΚΕΠΑ που θα βγαίνει  και θα σας χαρακτηρίζει ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα παίρνετε άμεσα τα χρήματα της σύνταξης σας . τον Απρίλιο του 2021 όταν είδα πως πέρασαν δυο μήνες από τότε που ταχυδρόμησα την νέα απόφαση του ΚΕΠΑ και δεν είχα λάβει κανένα χρηματικό  πόσο από τον ΕΦΚΑ για την σύνταξη μου , επικοινώνησα τηλεφωνικά με υπάλληλο στον ΕΦΚΑ Αγροτών στην Λάμια για να τον ρωτήσω τι συμβαίνει και δεν μου καταβάλει ο ΕΦΚΑ την αναπηρική μου σύνταξη και ο υπάλληλος μου είπε ότι  ο φάκελος μου μαζί με πολλούς άλλους φάκελους που αφορούν  θέματα καταβολής σύνταξης έχει σταλεί σε υπηρεσία του ΕΦΚΑ Αγροτών στην Αθήνα ώστε να διεκπεραιωθεί πιο γρήγορα στην Αθήνα και να μην υπάρχει καθυστέρηση!!!  Εδώ και ένα μήνα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  του ΕΦΚΑ προσπαθώ να κλείσω ραντεβού με την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα που ασχολείται με  τις συντάξεις των Αγροτών αλλά είναι αδύνατον γιατί το σύστημα συνεχώς  δείχνει ότι όλα τα ραντεβού είναι κλεισμένα και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ….Τηλεφώνησα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΦΚΑ Αγροτών στην Αθήνα στην οδό Πατησιών 30 και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπάλληλο στο τμήμα που έχει αναλάβει περιπτώσεις όπως η δική μου και μου απάντησε ο υπάλληλος  ότι στο τμήμα αυτό απονομών συντάξεων  δεν έχουν εγκαταστήσει τηλεφωνά !!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω  για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις και υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της σύνταξης μου αφού ο ΕΦΚΑ έχει ολοκληρώσει  την πρώτη φόρα  που αιτήθηκα  αναπηρική σύνταξη  όλη την χρονοβόρα εργασία για τον υπολογισμό της σύνταξης μου .Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι εγώ αυτά τα χρήματα της αναπηρικής σύνταξης τα έχω απολυτή ανάγκη γιατί όπως κάθε άνθρωπος που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας  εκτός από τα έξοδα επιβίωσης πρέπει να πληρώσω και τα χρήματα για τα φάρμακα μου τις ιατρικές εξετάσεις  μου και τις θεραπείες μου .Που θα βρω εγώ χρήματα να καλύψω αυτά τα έξοδα ;  Εγώ τόσα χρονιά πλήρωνα κανονικά εισφορές στον ΟΓΑ και είμαι σε όλα συνεπής απέναντι στον Ασφαλιστικό μου Οργανισμό και τους κανονισμούς του .Ως  ανταμοιβή της δίκης μου συνέπειας τώρα που έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και μεγάλη ανάγκη τα χρήματα της σύνταξης που δικαιούμαι ο ΕΦΚΑ  δείχνει σε έμενα αναλγησία και αδιαφορία και στην ουσία με τιμωρεί  για την συνέπεια μου .Με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκομαι σε οικονομικό αδιέξοδο. Είμαι σίγουρος ότι  υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ασφαλισμένων  στον πρώην ΟΓΑ που αντιμετωπίζουν την ιδία άδικη  μεταχείριση από τον σημερινό ΕΦΚΑ .Στην ουσία εμείς οι αγρότες ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ πλέον  είμαστε  ανεπιθύμητοι για τον σημερινό  ΕΦΚΑ  γιατί και  μας αντιμετωπίζει με την ανάλογη αδιαφορία και αναλγησία  και μας θυμάται μονό όταν είναι να πληρώσουμε τις εισφορές μας.  Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά το κινητό μου τηλέφωνο  είναι 694…


----------------------------------------

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη