-->

Προειδοποιητικά πυρά από ρωσικό πολεμικό κατά βρετανικού αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα

Eurokinissi

Προειδοποιητικά πυρά έριξε ρωσικό πολεμικό πλοίο κατά βρετανικού αντιτορπιλικού, το οποίο παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters

Ρωσικό πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η είδηση μεταφέρεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που κάνει λόγο για πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Su-24M πάνω από το βρετανικό.

«Στις 11:52 π.μ. στις 23 Ιουνίου, πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που επιχειρούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Cape Fiolent» σημειώνεται, ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Εκτ΄΄ος από το Reuters το περιστατικό επιβεβαίωσαν και το Anadolu αλλά και το Afp

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1407661035348168706?s=20}

{https://twitter.com/AFP/status/1407659697218461697?s=20}

Πριν ρίξει πυρά, το βρετανικό πλοίο είχε δεχθεί προειδοποίηση, την οποία όμως δεν έλαβε υπόψιν του.

Στις 12:06 και 12:08, ένα συνοριακό περιπολικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά. Στις 12:19, ένα Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό χρησιμοποιώντας 4 βόμβες OFAB-250 στο μονοπάτι κίνησης του HMS Defender, προστίθεται στην ανακοίνωση. Στις 12:23 οι συνδυασμένες ενέργειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των συνοριακών δυνάμεων του FSB ανάγκασαν το HMS Defender να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα η Μόσχα είχε προτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή και ζήτησε «προσπάθειες» απ΄όλες τις πλευρές για τη διατήρηση της σταθερότητας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xIaXKQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->