-->

H δικαιοσύνη επί τέλους κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς Κακουργιοδικείου του Εφετείου Λαμίας τα 24 στελέχη της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας


Αγαπητοί Συνεταίροι - Μεριδιούχοι 
της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, 

Τώρα που το νερό μπήκε στο αυλάκι και η δικαιοσύνη επί τέλους κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς Κακουργιοδικείου του Εφετείου Λαμίας τα 24 στελέχη της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας θα σας ανεβάζω κάθε ημέρα και από μία από τις Ομιλίες μου ως Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Συνεταίρων - Δανειοληπτών - Εγγυητών της Σ.Τ.Λ. με τίτλο " Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΕΙΑ". 

Η Ομιλίες μου είναι καταγεγραμμένες στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ των Γενικών Συνελεύσεων της Σ.Τ.Λ. και όλα αυτά τα γνώριζε - γνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά επειδή ήταν στο Μεγάλο Κόλπο έκανε το κοροΐδο για να πάρει τα Ακίνητα των κ.κ. Συνεταίρων σε εξευτελιστικές τιμές και να τα δώσε σε Funds.

ΙΔΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΟΜΛΙΑ

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλου - Πρόεδρος των Συνεταίρων Δανειοληπτών Εγγυητών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας


10/5/2000 


ΟΜΙΛΙΑ 1η- ΠΡΑΚΤΙΚΟ No 3 /10-05-2000 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (Συν.Π.Ε.) 

 

Στη Λαμία σήμερα, στις 10 Μαΐου 2000, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.30', στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας (οδός Υψηλάντη), που ορίστηκε με την από 17/04/2000 γενικές προσκλήσεις του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, σαν τόπος σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Συνεταίρων με τα αναφερόμενα στη πρόσκληση αυτή θέματα ημερήσιας διάταξης η οποία πρόσκληση έχει όπως παρακάτω: 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.:  Αναφέρεστε λοιπόν σε συμπολίτη μας ο οποίος έχει φύγει απ' τη ζωή, ένα και δεν μπορεί να είναι εδώ για να πει την άποψή του και παράλληλα αναφέρεστε και στον γενικό Διευθυντή τον κ. Βόττα ο οποίος και αυτός δεν είναι εδώ για να πει την άποψή του. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πείτε το πρόβλημά σας. Όμως θα παρακαλέσω πάρα πολύ ....  

ΚΑΝΤΗΛΑΣ: Μήπως ξέρετε πόσοι έχουν πεθάνει; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Κύριε Καντήλα  

ΚΑΝΤΗΛΑΣ: Ποιος ..... 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Δεν αντιδικούμε μαζί. Όμως θα παρακαλέσω πολύ ας μην αναφέρεστε, αναφερθείτε στο πρόβλημα και μην αναφέρεστε σε πρόσωπα. Θερμή παράκληση. 

ΚΑΝΤΗΛΑΣ; Θέλω να πάρω δάνειο και δεν μου δίνουν όμως.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Συνεχίστε. 

ΚΑΝΤΗΛΑΣ: Θέλω να πάρω δάνειο και δεν μου δίνουνε, διότι δεν μ' έ­χουν αποδεσμεύσει ακόμα. Και μετά που πήρε 5 εκατομμύρια «ροκάναγαν» το χρόνο, δέκα μήνες από την στεναχώρια του ο κ. Νούλας πέθανε. Ποιος τα πληρώνει αυτά; Σας ρωτάω ποιος τα πληρώνει; Παρακάτω. 

Κατάλαβες; Έπειτα τα 5 εκατομμύρια, τα 5,5 εκατομμύρια που πήρε ο Νούλας τα πήρε μετά από έναν χρόνο και δεν μας ειδοποίησε και κα­νένας. Δεν μας είπε κανένας τίποτα όχι πήρε τα λεφτά. Τότε τι κάνουμε; Μιλάνε εδώ πέρα για τράπεζες, μιλάν για κείνο. Αυτό που αφορά εμάς. Διότι εμείς υπογράφουμε και εμάς φοβερίζουν.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Τελειώνετε κ. Καντήλα; 

ΚΑΝΤΗΛΑΣ: Έπειτα λένε ότi η Τράπεζα δεν έχετε φίλους. Εδώ έχουν βά­λει πολυβόλο και μας διώχνουν όλους.   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Παρακαλώ, τελειώνετε κ. Καντήλα  

ΚΑΝΤΗΛΑΣ: Τελείωσα κύριε. Αυτό να προσέξουμε. Έχουν βάλει πολυ­βόλο και φεύγουμε όλοι από την Τράπεζα και θα φύγουμε όλοι,  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.:   Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο κ. Δημητρακόπουλος έχει τον λόγο και να ετοιμάζεται και ο κ. Σοφιανός. Παρακαλώ.  

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Φίλες και φίλοι Συνεταίροι. Εάν παραμείνει αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θα χάσουμε τις περιουσίες μας οι μισοί Συνεταίροι. Γιατί ήδη ο ένας είναι εγγυητής στον άλλον. Το έγκλημα, φίλοι μου, συντελέστηκε όταν ο Σύλλογος Τεχνοεργατών έγινε Πιστωτικό ληστρικό Ίδρυμα. Τότε τι κάναμε, θυμάστε; Παίρνα­με ένα δάνειο, πηγαίναμε καταθέταμε χρήματα, κρατούσαν τον τόκο, βαστούσαν και το κεφάλαιο. Τώρα τι έγινε, μόλις έγινε Πιστωτικό ληστρικό Ίδρυμα; Κάθε μήνα πρέπει να πας εκεί, πληρώνεις τη δόση σου. Αν λοι­πόν δεν έχεις την δόση σου στην ημερομηνία εκείνη τρέχουν οι τόκοι. Εμείς δεν χρειαζόμασταν φίλοι μου ένα πιστωτικό ληστρικό Ίδρυμα. Ε­μείς καλά ήτανε και ο Σύλλογος Τεχνοεργατών. Κάποιοι όμως βιάστηκαν να το κάνουν αυτό. Δεν πίεσε η Τράπεζα της Ελλάδος     

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Παρακαλώ κ. Καντήλα. 

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ... δεν πίεσε κανένας την κατάσταση, μόνον συμβούλεψε ότι καλό θα είναι να προσαρμοστείτε. Μπορούσαμε όμως να μείνουμε Σύλλογος Τεχνοεργατών και όπως είπε και ένας προσυνομιλητής δεν θα 'χαμέ και νταβατζή, να πω έτσι, την Τράπεζα της Ελλάδος και θα κάνα­με μόνοι μας κουμάντο στο σπίτι μας. Η σημερινή μας λοιπόν παρουσία στην Γενική Συνέλευση που έχει συγκληθεί στον παρόντα χώρο, έχει σαν σκοπό να θέσει τέρμα λοιπόν στους ψιθύρους και στα δημοσιεύματα τόσο της προηγουμένης διοίκη­σης όσο και της σημερινής τοιαύτης. 

Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πολιτική που εφαρμόσατε μέ­χρι σήμερα οδήγησε στην οικονομική εξόντωση και στο ξεσπίτωμα των μικροοφειλετών Συνεταίρων. Αντιθέτως δεν ακολουθήσατε την ίδια τακτι­κή για τους μεγαλοοφειλέτες Συνεταίρους. 

Κύριοι Συνεταίροι. Από το 1996 που ανέλαβε η νέα νομική υπηρεσία, όλα άλλαξαν σε βάρος των αδυνάτων. Πάνω σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο εξόντωσης μας, των Συνεταίρων. Ήθελαν να μας κάνουν πολλά προγράμ­ματα, ήθελαννα μας κάνουν πολλές διαταγές πληρωμών, θέλουν να περ­νάει ο χρόνος για να φουσκώνουν τα χρέη μας. 

Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου. Είστε συνυπεύθυνοι για τους θα­νάτους, τις αρρώστιες, τα διαζύγια, τις πτωχεύσεις κλπ των Συνεταίρων. 96 χρόνια ο Σύλλογος Τεχνοεργατών Λαμίας δεν είχε πάρει σπίτια, χω­ράφια, μαγαζιά Συνεταίρων και πάντα βοηθούσε. Διαμαρτύρομαι λοιπόν και σας θεωρώ συνυπεύθυνους κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου για ανεπανόρθωτες ζημιές σε βάρος των Συνεταίρων. 

Καλώ λοιπόν όλους εσάς τους φίλους Συνεταίρους να ορίσουν προσω­ρινό Διοικητικό Συμβούλιο με γνώμονα, κατεύθυνση και σκοπό να επα­ναφέρουν τα πράγματα στην πρότερα κατάσταση και να αποκαταστήσουν όλες τις αδικίες που έγιναν σε βάρος μας. Να αποδοθούν όλα τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην Συνεταιριστική Τράπεζα και στους δικαιούχους με ευνοϊκούς όρους τόσο για τα ακί­νητα, όσο και για τα υπόλοιπα χρέη μας {20ετή αποπληρωμή κλπ). Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των προηγούμενων διαχειρίσεων και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Και τότε κ. Ντούβα, τότε να 'ρθει ο χωροφύλακας κι ο Εισαγγελέας.  
Τελειώνοντας λοιπόν θέλω να υποβάλω δυο ερωτήσεις προς το Διοικη­τικό Συμβούλιο και να μου απαντήσει τώρα: Στον παλιό Πρόεδρο του ρυθμίσατε τα χρέη για 20 χρόνια; Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αγόρασε σπίτια Συνεταίρων σε εξευτελιστική τιμή και τα έγραφε στα παι­διά του και εάν ναι πιο είναι αυτό το μέλος; 

Ευχαριστώ που με ακούσατε. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Ευχαριστώ τον κ. Δημητρακόπουλο. Ο κ. Σοφιανός και να ετοιμάζεται ο κ. Μάργαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->