-->

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Ποιους αφορά τελικά, τι προβλέπει για αναστολές και απολύσεις

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Ποιους αφορά τελικά, τι προβλέπει για αναστολές και απολύσεις

Άμεσα αναμένεται στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα αφορά σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ όσοι δεν εμβολιάζονται θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Οι ρυθμίσεις αυτές, ως γνωστόν, θα αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
2. σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου
3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος θα υποχρεώνεται να ενημερώνει σχετικά με τον εμβολιασμό του ενώ αν αρνηθεί τότε ενώ θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις για αναπλήρωση του.

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί, ίσως και μέσα στην ημέρα στη Βουλή, θα αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών.

Οι σχετικές προκηρύξεις δεν πρόκειται να αναρτηθούν αμέσως, αλλά στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια εμβολιασμού του προσωπικού.

Σημειώνεται πως έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας τουλάχιστον με την πρώτη δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Τελικά επισημαίνεται οτι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3hPzt7M
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->