Βάσεις 2021: Πότε ανακοινώνονται και που θα κυμανθούν

Βάσεις 2021: Πότε ανακοινώνονται και που θα κυμανθούν

Φέτος οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ενώ, γενικά αναμένεται άνοδος με δεδομένο τις καλές σχετικά επιδόσεις των μαθητών.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες συμμετείχα οι υποψήφιοι,βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με επικρατέστερες ημερομηνίες να θεωρούνατι η 25η και η 27η Αυγούστου.

Όπως προβλέπεται, το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι βάσεις εισαγωγής είχαν ανακοινωθεί στις 09:00 π.μ. της 28ης Αυγούστου.

Τα στατιστικά των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2021 σε συνδυασμό με την ΕΒΕ που καθιερώθηκε για πρώτη φορά φέτος, δείχνουν πως θα έχουμε άνοδο στις βάσεις 2021. Μάλιστα, τις 1.200 μονάδες αναμένεται οτι θα προσεγγίσει η άνοδος στις περιζήτητες σχολές στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επιστημονικά Πεδία

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Η αύξηση στις βάσεις δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με τη Νομική Αθηνών και Θεσσαλονίκης που αποτελούν παραδοσιακά τις δημοφιλείς σχολές του πεδίου, να σημειώνουν άνοδο μαζί με τις σχολές της Ψυχολογίας που δεν ξεπερνούν ωστόσο, τα 200-300 μόρια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι πολυτεχνικές σχολές επιστρέφουν στο κατώφλι των 18.000 μορίων ανακτώντας έτσι, τα μόρια που είχαν χάσει πέρσι. Μάλιστα η αύξηση αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 800 μόρια με τις σχολές μαθηματικών και φυσικήε να σημείωνουν επίσης άνοδο 300 - 400 μόρια.

Στην περιφέρεια εκτιμάται ότι μπορεί να εντοπιστούν τεράστιες μεταβολές στις βάσεις, ακόμα και πάνω από 1.000 μόρια, το οποίο όμως θα κριθεί από τις επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι υποψήφιοι σε αυτό το πεδίο σημείωσαν πολύ υψηλές επιδόσεις με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλη άνοδος των βάσεων η οποία αναμένεται να κυμανθεί από 400 έως 1.500. Η μικρότερη ΕΒΕ του πεδίου 9,69 αναμένεται να διαμορφώσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής περί τα 9.300 μόρια.

Παράλληλα, σχολές όπως η Νοσηλευτική, η Φυσικοθεραπεία, η Μαιευτική θα δουν ακόμα και 1.000-1.500 μόρια άνοδο λόγω των καλών επιδόσεων αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης από τους υποψηφίους.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα βαρύτητας ήταν ελαφρώς καλύτερες από πέρσι,με αποτέλεσμα να περιμένουμε μια σχςτική άνοδο και σε αυτό το πεδίο με τις υψηλόβαθμες σχολές της Πληροφορικής να κυμαίνονται από 16.925 με 16.150 μόρια, ενώ οι οικονομικές σχολές κινούνται από 16.400 μόρια.

Οι σχολές που θα έχουν και τις χαμηλότερες βάσεις

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαμορφώνεται από τον μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που καθορίζεται από τα ιδρύματα εισαγωγής για κάθε Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.

Πρόκειται για σχολές όπως:

παιδαγωγικές σχολές σε κεντρικά ιδρύματα,
τουριστικές σχολές,
αστυνομικές σχολές,
σχολές θεάτρου,
σχολές ιστορίας και κοινωνιολογίας,
διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικές
μουσικές σχολές
ξενόγλωσσες φιλολογίες,
και ορισμένες πολυτεχνικές, όπως εσωτερικής αρχιτεκτονικής, μηχανικών περιβάλλοντος, μεταλλειολόγων, κα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iURDFx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη