Πότε κάνουν πρεμιέρα τα νέα μέτρα για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σχολεία

Πότε κάνουν πρεμιέρα τα νέα μέτρα για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σχολεία

Μια σειρά από νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση για να γνωρίζουν οι πολίτες αναλυτικά τι έχουν να περιμένουν το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα για τα οποία προϊδέασε χτες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα δηλαδή των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να αναμένουν οι πολίτες είναι πως η διασκέδαση θα εξελιχθεί ενόψει του χειμώνα σε «προνόμιο» σχεδόν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Αυτό που εμμέσως έχει προαναγγελθεί, και αναμένεται να ισχύσει και επισήμως είναι πως εστιατόρια, καφέ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, μόλις ο καιρός αλλάξει και χειμωνιάσει, δεν θα έχουν επιλογές διασκέδασης καθώς θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους. Πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλο κομμάτι ανεμβολίαστων.

ΜΕΤΡΑ

Από κει και πέρα στα σχολεία, θα εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες που επίσης θα κάνουν τη ζωή των ανεμβολίαστων δύσκολη. Στα πανεπιστήμια οι καθηγητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι αλλιώς θα χρειάζονται δύο εργαστηριακά τεστ τη βδομάδα με δικά τους έξοδα. Το ίδιο θα ισχύσει και με τους φοιτητές που θα προσέρχονται σε έδρανα είτε ως εμβολιασμένοι είτε προσκομίζοντας αρνητικό τεστ. Η διαφορά είναι οτι για τους φοιτητές το τεστ θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Αντίστοιχοι κανόνες θα ισχύσουν και στα σχολεία. Με τεστ θα προσέρχονται και οι μαθητές άνω των 12 ετών.

Όσοι μαθητές δεν είναι εμβολιασμένοι, θα προσέρχονται με αρνητικό self test το οποίο θα παρέχεται δωρεάν και αυτό από το κράτος. Η «Οδύσσεια» των ανεμβολίαστων θα συνεχιστεί και στην εργασία. Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα όσοι επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ το οποίο θα βαραίνει οικονομικό τους ίδιους.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3suWgcM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη