Φθιώτιδα: Οι Ξυλικοί υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών


Συνεχίζει τις περιοδείες του στα μικρά χωριά απ’ άκρου εις άκρον της Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να ευλογήσει πατρικά και να γνωρίσει έναν προς έναν τους κατοίκους τους.

 Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο όμορφο ορεινό χωριό της Λοκρίδος Ξυλικοί της Δημοτικής Ενότητος Αμφικλείας.

          Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη οι ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας  με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφικλείας και Εφημέριο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφικλείας π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος και κατάγεται από τους Ξυλικούς, οι τοπικοί Άρχοντες και οι κάτοικοι.

          Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ξυλικών,  ο οποίος πολλές δεκαετίες στερείται εφημερίου τελέσθηκε δέηση επί τη ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου και επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του κ. Συμεών.

          Τον κ. Συμεών προσεφώνησε εγκαρδίως ο π. Διομήδης και εκ μέρους όλων τον καλωσόρισε στο μικρό χωριό τους.

          Ο π. Διομήδης μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι από της ενθρονίσεως του ο Σεβασμιώτατος στον Ιστορικό Θρόνο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στις 16 Νοεμβρίου 2019, έχει επισκεφθεί επίσημα την περιοχή της Αμφίκλειας ήδη 33 φορές!!.

       Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αφού ευχαρίστησε τον π. Διομήδη για την υποδοχή και τα καλά του λόγια, απηύθυνε τον πατρικό του λόγο προς τους ιερείς και τους κατοίκους του χωριού επισημαίνοντας την αξία που έχουν τα όμορφα χωριά της Ελληνικής υπαίθρου,  δίδοντας για ακόμη μία φορά μήνυμα ενότητος και αγάπης.

          Υπογράμμισε μεταξύ των άλλων,  ότι ποιμαντική του μέριμνα είναι να επισκεφθεί όλα τα μικρά χωριά της Φθιώτιδος,  όχι μόνο την θερινή περίοδο που έχουν κόσμο αλλά και τον χειμώνα που έχουν λίγους μόνιμους κατοίκους.

«Γι’ αυτούς τους λίγους αξίζει να πηγαίνουμε στα χωριά μας και να λειτουργούμε, να τους ευλογούμε, να νοιαζόμαστε και να τους δείχνουμε την αγάπη μας, διότι είναι οι θεματοφύλακες των ιερών μας παραδόσεων και των ιστορικών μας τόπων»,   επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη ο κ. Συμεών, υπογράμμισε ότι τα χωριά είναι οι τόποι που κατεξοχήν δίδουν στον άνθρωπο διέξοδο από την αποπνικτική καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων και αναφέρθηκε στην αξία της επιστροφής στις πατρογονικές μας ρίζες, οι οποίες θα  αποτελούν στο μέλλον ασφαλές καταφύγιο διαβίωσης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε  στην μεγάλη αρετή της ενότητος, η οποία μετατρέπει τα μικρά χωριά σε μεγάλες δυνάμεις αγάπης, ανθρωπιάς, ισότητος και αλληλεγγύης».

Ακολούθως στην πλατεία του χωριού ο κ. είχε μία όμορφη επικοινωνία με την Δήμαρχο Αμφίκλειας Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες του τόπου και τους κατοίκους του χωριού.

Επιστρέφοντας ο κ. Συμεών στην Λαμία μέσω Αμφικλείας σταμάτησε στην πάνω πλατεία. 
















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη