Πρεμιέρα για τους εμβολιασμούς έξω από εκκλησίες: Στο τραπέζι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για ποιούς χτυπά η καμπάνα

Πρεμιέρα για τους εμβολιασμούς έξω από εκκλησίες: Στο τραπέζι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για ποιούς χτυπά η καμπάνα

Ο Βασίλης Κικίλιας, είχε προαναγγείλει οτι κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από αύριο Κυριακή.

Κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή, ανακοίνωσε μέσω του Σκάι ο Βασίλης Κικίλας.

"Όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, όσοι εμβολιάζονται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, θα επιστρέφουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα, και θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος με τέστινγκ των συμπολιτών μας που έχουν καθυστερήσει για να μην κινδυνεύουμε, αυτό είναι θεμιτό", ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους χώρους έξω από τις εκκλησίες με τη συνεργασία των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου, υπενθυμίζοντας την έμπρακτη στήριξη που έδωσε στο πρόγραμμα εμβολιασμού ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τον περασμένο Ιούλιο.

giatroimikro

Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

ΕΟπως εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες ο γγ του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ' οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς είτε στα ιατρεία τους είτε στα σπίτια των πολιτών. Σημείωσε δε ότι έχουν ήδη γίνει 5.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με την επάρκεια των εμβολίων, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι διαθέσιμα όσα χρειάζονται για να εμβολιαστεί οποιοσδήποτε αν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Με τα κρούσματα κορονοϊού να παραμένουν σταθερά πάνω από 3.000 και τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο Σύστημα Υγείας μέσα στις επόμενες ημέρες που θα γυρίσουν οι εκδρομείς απο τις διακοπές τους και θα δούμε το πραγματικό καλοκαιρίνο επιδημιολογικό αποτύπωμα, ολοένα και φουντώνει η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Έως τώρα όπως είναι γνωστό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός μόνο για τους υγειονομικούς και τους φαρμακοποιούς, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει σύντομα.

emvoliomikro

Πέτσας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης

Μιλώντας στο «Mega» και ερωτηθείς ερωτηθείς για πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πέρα από τους υγειονομικούς, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε:

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και για αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται».

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της Εκπαίδευσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, λέγοντας ότι η υφίσταται αυτή η δυνατότητα και υπάρχει ως σκέψη.

Τόνισε ότι σκέψη που υπάρχει αφορά το δημόσιο τομέα, ωστόσο η πορεία των επόμενων εβδομάδων θα καταδείξει και την κατεύθυνση των όποιων αποφάσεων. «Θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε σχέση και με τον ρυθμό των εμβολιασμών και με τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει η πολιτεία αυτό που οφείλει, να προστατεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών η οποία είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει πάρει την απόφαση να εμβολιαστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα κυβερνητικά στελέχη χθες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης υποχρεωτικού εμβολιασμού.

estiasimikro

Βόμβα Γεραπετρίτη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία (μετά των υγειονομικών), ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων πελατειακών οργάνων.

Εξατομικευμένη προσέγγιση για Σώματα Ασφαλείας - Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι εφόσον υπάρξει όντως δεύτερη φάση υποχρεωτικών εμβολιασμών, -ενδεχόμενο που είναι ανοιχτό, δυναμικό και αξιολογείται, θα καταλαμβάνει χώρους και κρίσιμες υποδομές που μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση.

Ειδικά για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις τόνισε ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Σώματα Ασφαλείας: Αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμών - Αναλυτικά τα στοιχεία ανα σώμα

Πάντως, νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αυξάνονται οι εμβολιασμοί στα σώματα ασφαλείας.

Η προσοχή των υγειονομικών αρχών είναι σταθερά στραμμένη και στους εμβολιασμούς στα σώματα ασφαλείας.

Σε ένα ποσοστό 10-15% κυμαίνεται ο μέσος όρος των αρνητών εμβολιασμού στην ΕΛ.ΑΣ, πυροσβεστική και λιμενικό σώμα σύμφωνα με στελέχη τους. Ωστόσο και στα τρία αυτά σώματα καταγράφεται μια αυξητική τάση στους εμβολιασμούς.

astinomiamikro

Αναλυτικά τα στοιχεία ανα σώμα:

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

61,53% εμβολιασμένοι-33.841 αστυνομικοί
28,47% ανεμβολίαστοι-15.658 αστυνομικοί
10% οι νοσήσαντες-5.500 αστυνομικοί

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

57% Εμβολιασμένοι (6.840 πυροσβέστες)
43% Ανεμβολίαστοι  (5.160 πυροσβέστες)

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 

65% Εμβολιασμένοι (4.782 λιμενικοί)
35% Ανεμβολίαστοι  (2.574 λιμενικοί) 

Βορίδης: Στο τραπέζι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο δημόσιο

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μίλησε ο Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας μάλιστα οτι εξετάζεται επέκταση του και στο δημόσιο και στυγκεκριμένα σε κλάδους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3jphdmz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη