Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι

Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους και τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφέροντας, εκτός των άλλων, ότι «Είναι ήδη θεσμοθετημένο και δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό».

Την άμεση ενεργοποίηση πακέτου μέτρων για τους πυρόπληκτους και τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφέροντας ότι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι άνθρωποι που επλήγησαν.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στον «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί». Αναφερόμνος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι ήδη θεσμοθετημένο και δεν θα πληρώσουν. «Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε: «έχουμε βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την πολιτική προστασία. Συνολικά έχουμε ένα πρόγραμμα για την πολιτική προστασία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ήδη δώσαμε φέτος σημαντικά ποσά για την προληπτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά».

«Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προυπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τετάστια βάρη», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας. Παρά τις δυσκολιες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ότι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τελη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά», επεσήμανε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2WM9w0H
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη