Κορονοϊός: Ο Πάπας κάλεσε όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν

Κορονοϊός: Ο Πάπας κάλεσε όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν

«Χάρη στη χάρη του Θεού και στο έργο πολλών, έχουμε τώρα εμβόλια για να μας προστατεύσουν από την COVID-19», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση την Τετάρτη (18/08) προτρέποντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, λέγοντας ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να τερματίσουν την πανδημία, αλλά πρέπει όλοι να τα κάνουν.

«Χάρη στη χάρη του Θεού και στο έργο πολλών, έχουμε τώρα εμβόλια για να μας προστατεύσουν από την COVID-19», είπε ο Πάπας σε βίντεο μήνυμα που έγινε για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής ομάδας των ΗΠΑ, της Ad Council και του συνασπισμού δημόσιας υγείας COVID Collaborative.

«Μας δίνουν την ελπίδα να τερματίσουμε την πανδημία, αλλά μόνο αν είναι διαθέσιμα σε όλους και αν συνεργαστούμε», τόνισε.

{https://www.youtube.com/watch?v=C-isNHmNxlQ&t=1s}

Τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα σε κυρίως πλουσιότερα έθνη, αλλά η δυσπιστία και ο δισταγμός κατέστησε τον πληθυσμό ιδιαίτερα ευάλωτο, ιδίως απέναντι στην υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα.

Αντίθετα, τα φτωχότερα έθνη δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε εμβόλια μεγάλης κλίμακας.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να αναπτυχθούν ολοένα και πιο επικίνδυνες παραλλαγές εάν επιτραπεί στον ιό να κυκλοφορήσει στους ανεμβολίαστους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμβολιάστηκε ο ίδιος τον Μάρτιο, λέγοντας τότε ότι ήταν ηθική υποχρέωση.

{https://twitter.com/Reuters/status/1427869161083002888?s=20}

«Ο εμβολιασμός είναι ένας απλός αλλά βαθύς τρόπος προώθησης του κοινού καλού και φροντίδας του ενός για τον άλλον, ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Προσεύχομαι στον Θεό να προσφέρει ο καθένας το δικό του λιθαράκι, τη δική του μικρή κίνηση αγάπης», είπε ο πάπας. στο τελευταίο του βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

{https://twitter.com/nytimes/status/1427819806837907458?s=20}

Το Ad Council και το COVID Collaborative ξεκίνησαν ανακοινώσεις δημόσιων υπηρεσιών εμβολίων στο κοινό των ΗΠΑ τον Ιανουάριο σε τηλεόραση, ιστότοπους και κοινωνικά μέσα. Σε ανακοίνωσή του, το Ad Council ανέφερε ότι το μήνυμα του πάπα αντιπροσωπεύει την πρώτη του εκστρατεία σχεδιασμένη για παγκόσμιο κοινό.

{https://twitter.com/goal/status/1427933291869470728?s=20}

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, Reuters)



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yXvnAt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη