Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιες περιοχές φλερτάρουν με μέτρα

Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιες περιοχές φλερτάρουν με μέτρα

Η έξραση των κρουσμάτων δείχνει οτι και άλλες περιοχές εκτός της Κρήτης «φλερτάρουν» με lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας και μέτρα κατά του κορονοϊού.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, με την έξαρση να θεωρείται μάλλον αναμενόμενη δεδομένου ότι είναι πολλοί εκείνοι που γυρίζουν τώρα από τις διακοπές τους όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.206 νέα κρούσματα, κατόπιν 106.139 διαγνωστικών ελέγχων ενώ αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς προκειμένου να μη δούμε νέα πίεση στο ΕΣΥ που θα κληθεί για μια ακόμη φορά να σηκώσει το βάρος της πανδημίας.

Η Κρήτη στο κόκκινο

Με νέα μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση της μουσικής είναι πλέον αντιμέτωπη όλη η Κρήτη καθώς και το Ρέθυμνο μετά τα Χανιά και το Ηράκλειο μπήκε στο «κόκκινο» και μόνο το Λασίθι παραμένει στο «πορτοκαλί». Αιτία φυσικά η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που σαρώνει τη χώρα και ειδικότερα του δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.

Σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε , αναφέρεται πως λαμβάνονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 από την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων, τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται, επίσης, ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Συγκεκριμένα, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα από τη 01:00 έως τις 06:00 το πρωί. Αυτές τις ώρες επιτρέπεται κυκλοφορία μόνο για τους εξής λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Παράλληλα, στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία απαγορεύεται η μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ποιες άλλες περιοχές φλερτάρουν με κόκκινο

Ωστόσο, Ο ΕΟΔΥ χθες έδειξε πως υπάρχουν και άλλες περιοχές που μπαίνουν στο στόχαστρο και φλερτάρουν με ένα πιθανό Lockdown και μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, η Αττική διατήρησε παραδοσιακά και χθες την πρωτοκαθεδρία της με 969 διαγνώσεις και η Θεσσαλονίκη ακολούθησε με 323.

Τέσσερις ακόμα ηπειρωτικές περιοχές κατέγραψαν τριψήφιο αριθμών κρουσμάτων, με την Αχαΐα να σημειώνει 129, τη Μεσσηνία 118 και την Εύβοια και την Κοζάνη από 105.

Εξίσου ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές, με την προσοχή αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνεται φυσικά στην Κρήτη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κοντά σε νέα μέτρα φαίνεται να είναι η Ρόδος, η Ίος, η Νάξος, η Μύκονος, η Πάρος αλλά και Κέρκυρα.

Έκρηξη του ιικού φορτίου στα Ιωάννινα - Σημαντική αύξηση και στα Χανιά

Παρόλο που γενικά πτωτικές ή σταθεροποιητικές είναι οι τάσεις που παρατηρούνται στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα στα Ιωάννινα καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 260% στο ιικό φορτίο των λυμάτων, ενώ ηπιότερη αλλά πάντως αξιόλογη είναι η τάση αύξησης σε ποσοστό 103% του ιικού φορτίου στα Χανιά, όπου ήδη βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι αν και η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης βρίσκεται από τις 6 Αυγούστου σε καθεστώς lockdown, χθες κατέγραψε 142 νέα κρούσματα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2W6gw8w
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη