ΗΠΑ: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έγινε πρόσφατα στόχος κυβερνοεπίθεσης και ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση διατυπώθηκαν από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News Τζάκι Χάινριχ.

Δεν είναι σαφές πότε ανακαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη περίπου πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο.

«Η επιχείρηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών και συμμάχων Αφγανών δεν επηρεάσθηκε», διευκρινίζει.

https://twitter.com/JacquiHeinrich/status/1429173369308594192?s=20

Οι διαστάσεις της παραβίασης παραμένουν ασαφείς όπως και το πού βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης, οι προσπάθειες που έγιναν για τον περιορισμό της και οποιοσδήποτε συνεχιζόμενος κίνδυνος για επιχειρήσεις.

«Το Ντιπάρτμεντ λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν την ευθύνη του για την διασφάλιση των πληροφοριών του και λαμβάνει διαρκώς μέτρα για να εγγυηθεί ότι οι πληροφορίες προστατεύονται. Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το πεδίο οποιωνδήποτε υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας σε αυτήν την χρονική στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το Fox News.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2We4jyG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.