«Φεγγάρι, μάγια μου 'κανες» - Μοναδικό υπερθέαμα στον Αυγουστιάτικο ουρανό της Ελλάδας (εικόνες)

«Φεγγάρι, μάγια μου 'κανες» - Μοναδικό υπερθέαμα στον Αυγουστιάτικο ουρανό της Ελλάδας (εικόνες)

Ένα μοναδικό θέαμα χάρισε και φέτος το αυγουστιάτικο φεγγάρι ή «Φεγγάρι του Οξύρυγχου».

Οσοι βρέθηκαν σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που παρέμειναν το βράδυ της Κυριακής ανοικτά για το κοινό, αλλά και όσους προτίμησαν να το δουν από το παράθυρο του σπιτιού τους, σίγουρα θα ένιωσαν και φέτος πολύ «γεμάτοι».

ΦΕΓΓΑΡΙ 1

Το ολόγιομο φεγγάρι, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές του έτους, έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Δευτέρας πάνω από το Ναύπλιο, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες σε όσους βρέθηκαν στην πόλη, για να απολαύσουν το θέαμα.

ΦΕΓΓΑΡΙ 2

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα.

ΦΕΓΓΑΡΙ 3

Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα υποδέχτηκαν το κοινό το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου, με εκδηλώσεις σε 50 από αυτούς.

ΦΕΓΓΑΡΙ 4



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2W8O0DG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη