Καμένα Βούρλα: Ο πολιτισμός στο Δήμο αποκτά τη δική του στέγη

Δείτε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης:

Επιτέλους ο πολιτισμός στο Δήμο μας θα αποκτήσει δική του στέγη.

Με χρηματοδότηση 1.125.631,44  ευρώ, περνά στο στάδιο της κατασκευής η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού κτιρίου, στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων, το πρώτο για την περιοχή μας.

Την Τετάρτη 25/8/2021 υπεγράφη μεταξύ ημών και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το ήδη υφιστάμενο κτίσμα, θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο, με την πλήρη αναδιαμόρφωση του εσωτερικώς και  εξωτερικώς.

Έχει προβλεφθεί, ότι σε περίπου ένα χρόνο ο χώρος θα είναι έτοιμος και πλήρως χρηστικός για τους δημότες μας.

Δεν θα ήταν δυνατό σε ένα σημείο, όπου λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις όπως λ.χ. επιστημονικά συνέδρια, να μην διατίθεται ένας καλαίσθητος και πλήρως λειτουργικός, δημοτικός χώρος, ο οποίος να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτές.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι και με την αξιοποίηση των αρχαιολογικών  χώρων, η οποία έχει ήδη  ανακοινωθεί και την πολυπόθητη για εμάς αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, η αναγκαιότητα διάθεσης τέτοιων εγκαταστάσεων είναι αυτονόητη.

Η κατασκευή του, είναι ένα ακόμη βήμα για την  προώθηση του τουρισμού στο Δήμο μας, καθώς η συνδυαστική παροχή υπηρεσιών,  με το τρίπτυχο «εγκαταστάσεις- φιλοξενία- εστίαση», και φυσικά η προσβασιμότητα, που σε κάθε περίπτωση είναι προνόμιο για την περιοχή μας, θα αποτελέσει σίγουρα βασικό παράγοντα, ώστε να γίνουμε επιλογή και προτίμηση πολλών.

Με έργα, που ήδη γίνονται και άλλα που θα ανακοινωθούν, το προσεχές χρονικό διάστημα, έργα  υποδομής και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, έργα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, έργα αναμόρφωσης της εικόνας του Δήμου μας, συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς, θέλοντας να προσφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Συκιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.