ΙΣΑ: Προς τη δημιουργία Επιτροπών Ελέγχου ανεμβολίαστων σε ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

ΙΣΑ: Προς τη δημιουργία Επιτροπών Ελέγχου ανεμβολίαστων σε ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

Επιτροπές, που στην ουσία, θα ελέγχουν αν εφαρμόζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα, είναι έτοιμος να δημιουργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) καλείται αύριο Παρασκευή (27/08) να αποφασίσει αν θα δημιουργήσει εκείνες τις επιτροπές που στην ουσία θα ελέγχουν αν εφαρμόζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με το «news4health.gr», οι Επιτροπές αυτές στην περίπτωση που εντοπίζουν ανεμβολίαστους θα εισηγούνται την άμεση άμεση ανάκληση της βεβαίωσης λειτουργίας του φορέα , είτε ο ανεμβολίαστος είναι υπεύθυνος είτε υπάλληλος.

Από την άλλη πλευρά, θα χορηγούν ειδικό σήμα σε φορείς που θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (26/08).

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

«Μετά από ερώτημα του Προέδρου Γ. Πατούλη και θετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ καλείται αύριο να αποφασίσει για την υποχρέωση των Επιτροπών Ελέγχου των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρεία, διαγνωστικά κλπ.) που εδρεύουν στην περιφέρειά του να ελέγχουν στο πλαίσιο εκτάκτων δειγματοληπτικών ελέγχων (αρθ. 38 του ν. 4771/2021) αν ο επιστημονικός υπεύθυνος ιατρός και το σύνολο του απασχολούμενου προσωπικού έχει εμβολιαστεί κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 206 του ν. 4820/2021.

Σε περίπτωση δε, που ήθελε διαπιστωθεί από την Επιτροπή Ελέγχου, ότι είτε ο ιατρός - επιστημονικά υπεύθυνος (ή ο αντικαταστάτης του) είτε άλλος εκ του παρισταμένου ή εν γένει υπηρετούντος με οποιαδήποτε σχέση προσωπικού του φορέα δεν έχει εμβολιαστεί, αυτή (η Επιτροπή) θα πρέπει να εισηγείται την άμεση ανάκληση της βεβαίωσης λειτουργίας του φορέα γιατί αυτός λειτουργεί πλέον κατά παράβαση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων και κατά παράβαση των ουσιαστικών όρων καλής και ασφαλούς λειτουργίας (αρθ. 13 παρ. 1 περ στ, 16 παρ. 2 και 4 και 19 του ΠΔ 84/2001), τον αυτεπάγγελτο με βάση το πόρισμα ελέγχου σχηματισμό πειθαρχικού φακέλου σε βάρος του επιστημονικά υπεύθυνου ιατρού και την κοινοποίηση του πορίσματος ελέγχου στον Υπουργό Υγείας για την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών προστίμων.

Τα παραπάνω στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του ΙΣΑ για τη χορήγηση, αναστολή και ανάκληση βεβαίωσης λειτουργίας, την εποπτεία και τον έλεγχο των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ της περιφέρειάς του (πρβλ. αρθρ. 35 του Ν. 4025/2011- ΦΕΚ Α 228, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 85 του Ν. Ν 4472/2017 – ΦΕΚ Α 74).

Παράλληλα θα χορηγεί ειδικό σήμα σε φορείς που θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DmmaVa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη