Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Ταυτοποιήθηκαν οι επτά δράστες – Συγκλονίζουν τα θύματα

Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Ταυτοποιήθηκαν οι επτά δράστες – Συγκλονίζουν τα θύματα

Από την Ελληνική Αστυνομία εξιχνιάστηκε η ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών γης στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη. Ταυτοποιήθηκαν οι επτά δράστες. Συγκλονίζουν τα θύματα με όσα λένε στις πρώτες καταθέσεις τους.

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών στην περιοχή του Λασιθίου. Σοκάρουν οι καταθέσεις μετά την έφοδο παρέας ντόπιων σε σπίτια Πακιστανών στο Λασίθι, τους οποίους ξυλοκόπησαν μέχρι τελικής πτώσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ως δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν επτά ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι πρώτες καταθέσεις για τον εφιάλτη που έζησαν

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση εναντίον μεταναστών στην Κρήτη. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται μέσα από τις καταθέσεις προκαλούν ανατριχίλα. Πυροβολούσαν και τους χτυπούσαν με απίστευτο μένος, ακόμη και στο κεφάλι. Οι μετανάστες ούρλιαζαν, προσπαθούσαν να αμυνθούν και να προστατευθούν, όμως εκείνοι, απτόητοι, έσπαγαν, πυροβολούσαν, γρονθοκοπούσαν, κλωτσούσαν, με ειρωνείες και απειλές. Ούτε σκουπίδια να είχαν μπροστά τους...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Cretalive.gr οι 8 από τους παθόντες Πακιστανούς εργάτες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και πείστηκαν να δώσουν κατάθεση για τα όσα εφιαλτικά βίωσαν το βράδυ της Τετάρτης. Πίστευαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από τα χέρια τους. Στην αρχή, κρύβονταν και ήταν λογικό μετά τον τρόμο που έζησαν. Όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κατάφεραν να τους βρουν.

Είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και να παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες αυτής της κτηνώδους επίθεσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Ήδη, γνωρίζουν τους περισσότερους και ένας εξ αυτών έχει καταδικαστεί για ειδεχθές έγκλημα που αποκαλύπτει βιαιότητα και κυνισμό. Οι μετανάστες πείστηκαν να καταθέσουν προανακριτικά όταν ενημερώθηκαν ότι ως θύματα ρατσιστικής βίας προστατεύονται από την απέλαση και αυτό λειτούργησε ως κίνητρο να το πράξουν.

Οι ντόπιοι σύμφωνα με πληροφορίες, φοβούνται να μιλήσουν επώνυμα καθώς οι βασικοί ύποπτοι αυτής της επίθεσης είναι γνωστοί νταήδες. Η Αστυνομία γνωρίζει ότι από νωρίς που έπιναν στο χωριό, είχαν αρχίσει να πυροβολούν με δύο - τρία πιστόλια. Ξέρει επίσης ότι υπάρχει εμπλοκή και χωριανών καθώς οι τραμπούκοι πήγαν «καρφί» στα σπίτια των μεταναστών. Αναμένονται άμεσα εξελίξεις και πιθανότατα έκδοση ενταλμάτων.

(πληροφορίες από cretalive.gr)



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2UhOgix
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη