Δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής ζήτησαν άσυλο στην Ορεστιάδα (βίντεο)

Δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής ζήτησαν άσυλο στην Ορεστιάδα (βίντεο)

Ακόμα δυο Τούρκοι - κουρδικής καταγωγής - πρόσφυγες ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι βρέθηκαν στην Ορεστιάδα. 

Δύο Τούρκοι πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο και ζήτησαν άσυλο από τις ελληνικές αρχές, μέσω της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Αυτό το γεγονός ήρθε, μετά από την είδηση πως οκτώ Τούρκοι που επέβαιναν σε ιστιοφόρο ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Κρήτη την Κυριακή (22/08).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Κυπρίνου.

Πρόκειται για τον Α.Ι., 28 χρονών, δημοσιογράφο, και τον Φ. Ε., 25 χρονών, φοιτητή ωδείου (τα πλήρη στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), οι οποίοι, σύμφωνα με την οργάνωση, έχουν καταδίκες στην Τουρκία για την πολιτική τους δράση.

Με βάση τις πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης (24/08) βρέθηκαν στην Ορεστιάδα, ανάμεσα στη Βύσσα και στα Δίκαια, όπως έδειξε και το γεωγραφικό στίγμα που έχει στη διάθεσή του το ΕΠΣΕ.

{https://www.youtube.com/watch?v=TD97QW9-JZo}

Η οργάνωση ενημέρωσε, μάλιστα, τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ., την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με τη βούληση των δύο Τούρκων να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.

«Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την υπαγωγή τους στις κατά τον νόμο διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης προς το σκοπό καταγραφής της αιτήσεως ασύλου τους στη χώρα», αναφέρει η επιστολή της οργάνωσης στις αρχές.

Ο Α.Ι. έχει συστατική επιστολή Κούρδου βουλευτή του HDP προς τις ελληνικές αρχές, με την οποία ενημερώνει ότι πρόκειται για πολιτικό πρόσφυγα.

«O A. I., που έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα σας, είναι πολύ γνωστός σε μας. Εργάζεται ως σύμβουλός μου και δραστηριοποιείται σε πολιτικές δραστηριότητες του κόμματος. Την ίδια στιγμή, εργάζεται ενεργά στο τοπικό τμήμα της επαρχίας για μεγάλο διάστημα. Επιβεβαιώνουμε ότι έπρεπε να φύγει για να μη συλληφθεί λόγω της ανομίας που επικρατεί στη χώρα μας κατά των Κούρδων. 13/8/2021», σημειώνει στην επιστολή ο Κούρδος βουλευτής.

Και ο Φ. Ε. έχει, όμως, συστατική επιστολή.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sInIE2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη