Φθιώτιδα: Πλούσια κατασκηνωτικά προγράμματα για εκατοντάδες παιδιά στο Καινούργιο Λοκρίδος

Πλούσια κατασκηνωτικά προγράμματα για εκατοντάδες παιδιά στο Καινούργιο Λοκρίδος 

Γεμάτο παιδιά, με πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις συνεχίζει και αυτήν την περίοδο το  Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

          Με συνεχή παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και αυτή η κατασκηνωτική περίοδος που φιλοξενεί κορίτσια Γυμνασίου. 

Τόσο οι μικρές κατασκηνώτριες όσο και το προσωπικό του Κέντρου, πριν την έναρξη της περιόδου, υπεβλήθησαν προηγουμένως σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό rapid test στο παρακείμενο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου και βρέθηκαν όλα αρνητικά.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα περίοδο και ευχήθηκε στα παιδιά να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει η Κατασκήνωση,  τόσο από πλευράς εγκαταστάσεων,  όσο και από πλευράς εκπαιδευτικού και πνευματικού προγράμματος.

                Όλες οι Κατασκηνωτικές περίοδοι ήταν αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και χθες το βράδυ στην υπαίθρια αίθουσα εκδηλώσεων της Κατασκήνωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών η  38η Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Στα χνάρια του πατρο-Κοσμά».

Η Εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Σερδάρης με τους συνεργάτες του ήταν μία θεατρική – μουσικοχορευτική προσέγγιση της ζωής και της δράσης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην υπόδουλη Ελλάδα, ενόψει μάλιστα και της μνήμης του, η οποία εορτάσθηκε πριν λίγες ημέρες. Την εκδήλωση την παρακολούθησαν τα παιδιά  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών την επισφράγισε με τον πατρικό και πάντοτε επίκαιρο λόγο του, δίνοντας στα παιδιά πατρικές συμβουλές για το μέλλον αλλά και αφορμή για γόνιμες σκέψεις για την ζωή τους. 

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά πλαισιούμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Βάγια, τον Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτ. π. Χρήστο Τσιλοφύτη, τους Πατέρες της  τριμελούς Διοικητικής Επιτροπής του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη, π. Βασίλειο Καραμέρη και π. Ιωάννη Ελευθερίου και τον Αρχιδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

Ακολούθως ο κ. Συμεών πραγματοποίησε κατηχητική συνάντηση με τα παιδιά στην τραπεζαρία του Κέντρου, όπου τους μίλησε για το υπέροχο άγιο συζυγικό ζεύγος των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας και αναφέρθηκε στην γνήσια και αυθεντική αγάπη μεταξύ των δύο ανθρώπων.

Το απόγευμα ο κ. Συμεών επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη στα παιδιά, καθώς προσκάλεσε στο Κέντρο τον πανύψηλο επαγγελματία διεθνή καλαθοσφαιριστή Tony Woods, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την διεθνή και εγχώρια καριέρα του, έπαιξε μπάσκετ τόσο μαζί με τα παιδιά όσο και με τον ίδιο τον κ. Συμεών!

Ο κ. Συμεών συνεχίζει να έχει έδρα του το Ιερό Επισκοπείο του Κατασκηνωτικού Κέντρου και εκεί να είναι το κέντρο αναφοράς του για όλα όλες τις περιοδείες του της θερινής περιόδου.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη