«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, «λουκέτο» σε εννέα επιχειρήσεις

φωτογραφία αρχείου

Συνολικά πρόστιμα τουλάχιστον 110.000 ευρώ επέβαλλαν οι αρμόδιες αρχές, σε επιχειρήσεις για παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορονοϊού. «Λουκέτο» για λίγες ημέρες σε 9 επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 113.900 ευρώ, ενώ εννέα επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε ολιγοήμερo «λουκέτο».

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή, συνολικά 218.455 ελέγχους και κατέγραψαν 192 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (110.057) και οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας:

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Διενεργούνται έλεγχοι σε δασικές εκτάσεις της χώρας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών με βασικό στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε υπαίθριας δραστηριότητας που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά καθώς και τη διασφάλιση μη διέλευσης ή παραμονής φυσικών προσώπων και οχημάτων».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lZQNcJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.