Λαμία: Μετεγκατάσταση Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο κτίριο οδού Αριστοτέλους στην Πλατεία Λαού


Ως "Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης" πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μετεγκατάσταση του Μουσείου Ε.Α θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση του αστικού ιστού της πόλης μας καθώς:

-       Εντάσσεται στο διαχρονικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας υπό το τρίπτυχο «Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος»

-       Θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών στο κέντρο της πόλης της Λαμίας με ενδιαφέρον για τη σύγχρονη ιστορία

-       Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα

-       Θα αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης υλικών και τεκμηρίων για την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης

-       Θα προωθήσει την ιστορική μελέτη και έρευνα μέσω της ήδη αξι;oλογης και εν δυνάμει διαρκώς εμπλουτισμένης βιβλιοθήκης του 

Αιτούμαστε λοιπόν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης για τη δρομολόγηση μετεγκατάστασης στο συγκεκριμένο κτίριο της οδού Αριστοτέλους.  Μια ιστορική απόφαση για την οποία θα είναι περήφανοι οι Λαμιείς αλλά και το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο.  

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης πρέπει – επιτέλους - να λάβει τη θέση που του αρμόζει στην πόλη μας. Για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του λαού μας αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Το οφείλουμε σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αλλά και στις επόμενες γενιές. Και κυρίως στους σύγχρονους Λαμιώτες που θέλουν να βλέπουν την πόλη τους να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη