Πώς θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια

INTIME

Στα έδρανα των Πανεπιστημίων επιστρέφουν αυτόν τον Σεπτέμβρη οι φοιτητές, καθώς για πρώτη φορά μετά την πανδημία του κορονοϊού ξεκινάει η δια ζώσης εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο για την επαναληπτική εξεταστική με αυστηρά πρωτόκολλα και πιστοποιητικό στην τσέπη!

Το μεγάλο τεστ είναι αυτό της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου, που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την είσοδο στα Πανεπιστήμια να έχουν μαζί τους

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου)
  • ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.

Σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

Δομές εμβολιασμού για φοιτητές

Ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης προανήγγειλε τη λειτουργία δομών για εμβολιασμούς φοιτητών, συμπληρώνοντας πως ειδικά στις σχολές Ιατρικής θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Επίσης, τόνισε πως οι μαθητές στα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης με δύο self test την εβδομάδα.

Τέλος, για καθηγητές και δασκάλους ισχύουν τα εξής:

  • όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες θα μπαίνουν χωρίς τεστ στις αίθουσες
  • όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν δύο εργαστηριακά τεστ.

Εκτός σχολείων εκπαιδευτικοί που δεν τηρούν τα μέτρα

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία στους εκπαιδευτικούς που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα για τους δημόσιους υπαλλήλους με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/37IwNmF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη