Αφγανιστάν: «Όσα λέγονται δεν είναι τόσο ακριβή», λέει η δημοσιογράφος για τη φωτογραφία με τη μαντήλα (βίντεο)

TWITTER

Την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καταγράφει από το πεδίο της μάχης η ανταποκρίτρια του CNN, Clarissa Ward. Αντικείμενο σχολιασμού για το νέο καθεστώς που διέπει τη χώρα έχουν γίνει τα βίντεο των ανταποκρίσεών της στα οποία πλέον βγαίνει με μαντήλα.

Η ίδια, μέσω του Twitter, διευκρίνισε ότι όσα λέγονται δεν είναι και τόσο ακριβή.

«Αυτό το meme είναι ανακριβές» λέει και εξηγεί στη συνέχεια τι ισχύει όταν μεταδίδει το ρεπορτάζ.

«Η πάνω φωτογραφία είναι μέσα σε ένα ιδιωτικό συγκρότημα. Η κάτω είναι από τους δρόμους της Καμπούλ που είναι υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Πάντα φορούσα στο παρελθόν μαντήλα στο δρόμο στην Καμπούλ, αν και όχι με μαλλιά πλήρως καλυμμένα και αμπάγια. Οπότε υπάρχει μια διαφορά, αλλά όχι τόσο έντονη».

Η ανάρτησή της

{https://twitter.com/clarissaward/status/1427324200134533121?s=20}

Στις εικόνες που μεταδίδει το CNN, η δημοσιογράφος περιγράφει όσα βιώνει ο αφγανικός λαός μετά την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Μιλώντας με έναν επικεφαλής των Ταλιμπάν, μεταφέρει τις υποσχέσεις που δίνουν, πως οι γυναίκες θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται και να ζουν με ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ερώτηση που έκανε στον ίδιο σχετικά με την εμφάνιση των γυναικών, εκείνος ανέφερε πως η σωστή αμφίεση είναι να φορούν Νικάμπ, το οποίο καλύπτει όλο το πρόσωπο και το κεφάλι, έχοντας μόνο τα μάτια ελεύθερα.

{https://www.youtube.com/watch?v=W-omY20pMNM}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/37UwLrW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.