Έρχονται ανακοινώσεις με νέα μέτρα για τον κορονοϊό (βίντεο)

Έρχονται ανακοινώσεις με νέα μέτρα για τον κορονοϊό (βίντεο)

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα της πανδημίας κατά του κορονοϊού, ενώ ο Γιάννης Οικονόμου είπε επίσης πώς «οι ανεμβολίαστοι είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν».

Ο κ.Οικονόμου ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου την περασμένη εβδομάδα μετά τον μίνι ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός.

Με το θέμα των πυρκαγιών ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου. Είπε ότι όλοι θα θέλαμε να μην έχουμε απώλειες από τις πυρκαγιές αλλά η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Όλοι μάχονται ο καθένας από το πόστο του. Όποιος δρα κάνει και λάθη είπε και το αναγνωρίζουμε. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Για την κριτική περί ανασφάλειας είπε ότι όσοι ασκούν κριτική την ασφάλεια την αντιλαμβάνονται πολύ φτωχά. Θα μεριμνήσουμε, τόνισε να μην μείνει καμία πληγή ανοικτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που άνοιξε. Οι προκαταβολές είπε θα αρχίσουν να καταβάλλονται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Είπε ακόμα ότι θα ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα ειδικά στην Βόρεια Εύβοια.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τα μέτρα του κορονοϊού

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην πανδημία και είπε ότι απαιτείται από όλους η μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί και δείχνει δυο πράγματα για τους ανεμβολίαστους ότι είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν. Η επιστροφή από τις διακοπές είπε πρέπει να συνοδεύεται από τεστ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας.

Στο ερώτημα γιατί καίει για 4η ημέρα η φωτιά στα Βίλια απάντησε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη δύναμη που να μην ήταν εκεί.

Για το Αφγανιστάν είπε ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες απεγκλωβισμού πολιτών για όσο χρειαστεί.

Στο ερώτημα τι αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ για την θωράκιση των συνόρων είπε ότι η χώρα μας θα ευθυγραμμίσει τις δράσεις της με την ΕΕ και επίσης έχουμε ζητήσει να καταστεί ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία εργαλειοποίηση της συγκεκριμένης κατάστασης. Είναι σε εγρήγορση οι δυνάμεις αποτροπής, τόνισε.

Στο ερώτημα ποιες ήταν οι αντίξοες συνθήκες στην φωτιά στα Βίλια είπε ότι η κρατική μηχανή ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι το γεγονός ότι η φωτιά επιμένει κάτι μας δείχνει για την φύση της.

Ερωτηθείς αν έχει εικόνα για τον τουρισμό και πως πάει φέτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο τουρισμός πηγαίνει εξαιρετικά. Αυτό είπε κάτι σημαίνει και για τον χώρο του τουρισμού και για τους τουρίστες που επιλέγουν να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Για το αν χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε αποστάσεις λέγοντας: είμαστε στην ώρα της μάχης και αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να είμαστε αποτελεσματικοί με έργα και πράξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά είπε ότι για θέματα υγείας μπορούν να ενημερώνουν μόνο όσοι τα έχουν σπουδάσει και σε αυτούς πρέπει να ανατρέχουμε. Θα έλεγα ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς, πρόσθεσε θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στην διατύπωση απόψεων.

{https://www.youtube.com/watch?v=nulpsADUhZo}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Da3YOz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη