Λαμία: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρώτος σταθμός του κ. Σταϊκούρα ήταν το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Συστημάτων και Επιστημών Δεδομένων της Σχολής Θετικών Επιστημών, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Γεώργιο Σταμούλη και ενημερώθηκε για το ερευνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη ή ξεκινά το προσεχές διάστημα, με έμφαση στο πρόγραμμα «Αρχύτας».

Το πρόγραμμα αφορά την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για την υλοποίησή του, συμπράττουν η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες στο Υπουργείο Οικονομικών από τη διοίκηση της ΕΑΒ και τις πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στο έργο με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Σταμούλη.

Το Υπουργείο Οικονομικών, ως κύριος μέτοχος της ΕΑΒ, χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους φορείς, στην ελληνική οικονομία, και συνολικά στη χώρα, καθώς πλέον θα την εντάξει ως παραγωγό, σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών, στην οποία πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον απερχόμενο Κοσμήτορα, Καθηγητή κ. Παντελή Μπάγκο, τον νέο Κοσμήτορα, Καθηγητή κ. Βασίλη Πλαγιανάκο, τους Προέδρους του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Φούρλα, του Τμήματος Μαθηματικών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Μαρία Αδάμ, του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητή κ. Διονύση Βαβουγυιό και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Ελένη Κορτιάνου.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε τον χώρο στον οποίο πρόκειται να ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενημερώθηκε για τα σχέδια και τον χρονοπρογραμματισμό του έργου.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

«Σήμερα, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, για ακόμη μία φορά, από κοντά το σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, τις μεγάλες δυνατότητες και τις θετικές προοπτικές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των Τμημάτων του που έχουν ως έδρα τη Λαμία.

Προοπτικές που θα ενισχυθούν περαιτέρω, με τη συμμετοχή στην υλοποίηση καινοτόμων ερευνητικών έργων, όπως το πρόγραμμα “Αρχύτας”, καθώς και με την ολοκλήρωση των υπό ανέγερση νέων εγκαταστάσεων του ιδρύματος.

Επιθυμώ να συγχαρώ τις Πρυτανικές αρχές και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου για το εξαιρετικό ακαδημαϊκό έργο τους και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο, συνεισφέροντας στην προαγωγή της γνώσης, της έρευνας και της καινοτομίας, που αποτελούν κομβικές προτεραιότητες, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί πιο παραγωγική, ισχυρή και ανταγωνιστική και να επιτύχει υψηλή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη».

Τον κ. Σταϊκούρα συνόδευσε στην επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία ο συνεργάτης του σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη