Προσοχή: Χάκερς παραβίασαν εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης μωρών

Προσοχή: Χάκερς παραβίασαν εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης μωρών

Η τεχνολογία έχει κάνει την ζωή μας πολύ πολύ πολύ πιο εύκολη... αλλά έχει και να αρνητικά της. Ποια είναι η «Αχίλλειος πτέρνα», στις κάμερες, συμπεριλαμβανομένων και των κινητών, laptop, αλλά και τα monitor που χρησιμοποιούμε για να δούμε τα μωρά όταν κοιμούνται.

Σύμφωνα με το wired, σε περισσότερες από 83.000.000 smart συσκευές, επιτρέπει σε hackers να παρακολουθούν live ήχο και εικόνα και να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το λάθος δεν είναι κατασκευαστικό αλλά λογισμικό, και αφορά πάνω από 83.000.000 συσκευές και περισσότερο από 1.000.000.000. συνδέσεις στο ίντερνετ.

Την αποκάλυψη της πραγματικότητας ανέλαβε η εταιρία ασφαλείας Mandiant, συντονίζοντας τις ενέργειες της με τον Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ, που εξέδωσε συμβουλές.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην πλατφόρμα Kalay της εταιρίας ThroughTek που παρέχει σύστημα plug-and-play για συνδέσεις smart συσκευών με τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.

Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει μεταξύ άλλων την λειτουργικότητα, για το συντονισμό μεταξύ της κάμερας ασφαλείας και της εφαρμογής που την ελέγχει εξ αποστάσεως. Οι ερευνητές της Mandiant ανακάλυψαν πως το Kalay είχε «κολλήσει» ιό στα τέλη του 2020.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο λοιπόν hackers μπορούν να συνδεθούν με τις συσκευές που υποστηρίζει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, να ενεργοποιούν την ενημέρωση του λογισμικού, να αλλάζουν γωνίες λήψης ή να κάνουν επανεκκίνηση, χωρίς να γνωρίζει ο χρήστης πως κάτι γίνεται πολύ λάθος.

Η εταιρία που έκανε την ανακάλυψη δεν προχώρησε σε δημοσίευση λεπτομερειών για το πρωτόκολλο του Kalay ή το πώς ακριβώς διαπίστωσε πως υπάρχει πρόβλημα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Uwwt7x
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη