Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

INTIME

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου, σύμφωνα με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίζεται ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου σύμφωνα με τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έχει αναλάβει καθήκοντα Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά.

Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση, στο ψηφοδέλτιο Β' Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/37TjwI5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.