Financial Times: Νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη η Ελλάδα

Financial Times: Νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη η Ελλάδα

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καταλήγει δημοσίευμα των «Financial Times».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας OAG που επικαλούνται οι «FT», παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 – δηλαδή ο αριθμός των επιβατών παραμένει σαφώς κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα – στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η κίνηση τον Αύγουστο έχει ξεπεράσει τα προ κορονοϊού δεδομένα, και είναι αυξημένη κατά 2%.

Αντίθετα, μεγάλη πτώση παρατηρείται σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους μεσογειακούς προορισμούς, καθώς οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις είναι μειωμένες κατά 25%.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «Financial Times», «Τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς».

Το επίμαχο απόσπασμα

Όπως αναφέρουν οι «FT»: «Τα δρομολόγια των αερογραμμών της Ελλάδας για τον Αύγουστο δείχνουν ότι η Ελλάδα κερδίζει τον αγώνα ανάκαμψης του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή βόρεια της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας OAG, ο συνολικός αριθμός θέσεων στις προγραμματισμένες πτήσεις εντός Ευρώπης αυτόν τον μήνα είναι περίπου 31 % χαμηλότερος από τον Αύγουστο του 2019.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, ο όγκος των επιβατών, για τον Αύγουστο έχει ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, με τις διεθνείς πτήσεις να είναι 2% πάνω από τον ίδιο μήνα του 2019.

Η φετινή επιτυχία οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση από τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία, από τις οποίες οι επιβάτες πτήσεων αυξήθηκαν κατά 25, 26 και 31 % αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2VNo6Vh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη