Φωτιά τα σχολικά είδη: Πάνω από 100 ευρώ το κόστος για το κάθε παιδί

PEXELS

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλουν οι γονείς και να αγοράσουν τα φετινά σχολικά είδη για τα παιδιά τους, καθώς σε 11 ημέρες ανοίγουν τα σχολεία.

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε το Dnews, τουλάχιστον 100 ευρώ θα πληρώσει ο γονέας για τον εξοπλισμό του ενός παιδιού.

Τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, χαρτικά και παγουρίνο είναι τα είδη που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστα των αγορών.

Τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σπίτι με μία λίστα αγορών, από τετράδια και μολύβια, όργανα γεωμετρίας και είδη ζωγραφικής.

Οι τιμές για τη γραφική ύλη

Τις επόμενες ημέρες η προσέλευση στα βιβλιοχαρτοπωλεία και τα καταστήματα πρόκειται να κορυφωθεί, με το κόστος των προϊόντων να παραμένει «βραχνάς» και για την φετινή χρονιά.

Τα μολύβια ξεκινούν από 0,20 έως 0,50 λεπτά, τα στύλο από 0,30 έως τα 3,00 ευρώ, οι ξύστρες από 0,50 έως και 15 ευρώ, οι γόμες από 0,40 έως 4,00 ευρώ. Τα μπλοκ ζωγραφικής ξεκινούν από τα 0,49 ευρώ και φτάνουν στα 4,00 ευρώ.

Τα σετ γεωμετρικών οργάνων κυμαίνονται από 1 έως 4,49 ευρώ, τα παγουρίνο από 0,99 έως 20 ευρώ και τα φύλλα έκθεσης από 0,30 έως 1,50 ευρώ. Οι μαρκαδόροι (12 τεμ.) πωλούνται από 1,5 έως 12,90 ευρώ και οι ξυλομπογιές (24 τεμ.) από 1,49 έως 25,00 ευρώ οι επαγγελματικές.

Στα τετράδια η τιμή κυμαίνεται από 2,99 μέχρι και τα 17 ευρώ. Οι κασετίνες ξεκινούν από τα 3,99 και αγγίζουν τα 10 ευρώ, ενώ οι τσάντες οι πιο απλές κοστίζουν από 15 ευρώ φτάνοντας μέχρι και τα 100.

Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα ανεβαίνουν ανάλογα με τη σχολική ηλικία. Στο δημοτικό η σχολική χρονιά ξεκινά με την προμήθεια της σχολικής τσάντας και των απαραίτητων ειδών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κόστους, καθώς πολλά σχολικά συνοδεύονται με παιχνίδια.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/38Eqalu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη