Μαργαρίτα Θεοδωράκη για Μίκη: «Υπέφερε πολύ, τώρα ξεκουράζεται...»

eurokinissi

Στην απώλεια του πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αναφέρθηκε η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μιλώντας λίγη ώρα μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ανέφερε ότι «υπέφερε πολύ και τώρα ξεκουράζεται...».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ήταν σπουδαίος άνθρωπος», ενώ κατέληξε λέγοντας «να τον αγαπάτε...»

Όσα είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη:

{https://youtu.be/z-vqAmaRFLA}

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία του επιθυμία

Η πραγματοποίηση της κηδείας και η ταφή του στον Γαλατά Χανιών, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ήταν η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του "Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη", Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.

«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτό σαν κομουνιστής» - Η τελευταία επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΚΚΕ την τελευταία επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, πλήρης ημερών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε:

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ' το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα "Μεγάλα Μεγέθη". Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.»

Η τελευταία επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη: Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά, ώστε «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yDPnak
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.