Λινού: «Καμπανάκι» για τα παιδικά πάρτι, μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση του κορονοϊού στα παιδιά (βίντεο)

(Φωτ.: Intime)

Ιδιαίτερες συστάσεις για τα παιδικά πάρτι, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τη μετάδοση του κορονοϊού , εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, εξέφρασε την ανησυχία της για αύξηση κρουσμάτων όταν πέσει η θερμοκρασία, ενώ δεν έκρυψε και τον προβληματισμό της για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού που καταγράφεται. Η Αθηνά Λινού είπε ακόμη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το κόστος της θέρμανσης.

Τα παιδικά πάρτι

Αναφορικά με τα παιδικά πάρτι σημείωσε ότι καλό θα ήταν να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα, καθώς η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης από όλους, και από τους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον παράλληλο εμβολιασμό για την γρίπη και τον κορονοϊό.

Η Αθηνά Λινού κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3umUF9Q
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη