Κορονοϊός: Ανοίγει η αυλαία της τρίτης δόσης - Σε 285.000 ανοσοκατεσταλμένους το μήνυμα για τα ραντεβού

Κορονοϊός: Ανοίγει η αυλαία της τρίτης δόσης - Σε 285.000 ανοσοκατεσταλμένους το μήνυμα για τα ραντεβού

Οι ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες μας ανοίγουν την Τρίτη, την αυλαία στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού όπως είχε προαναγγείλει και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον, αύριο Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, ωστόσο οι 285.000 πολίτες τους οποίους αφορά η τρίτη δόση θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από σήμερα Δευτέρα το υπενθυμιστικό μήνυμα στο κινητό τους για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Οι κατηγορίες

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και δεν οικοδομούν ανοσία και είναι κατώτερη του 50%.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων

  • άτομα με καρκίνο
  • νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια
  • νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Ταυτόχρονα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά για τον καθορισμό των ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν στην χορήγηση της 3ης δόσης

Καταλήξαμε στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατάσταλμενους και είναι η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών, σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και οι άνω των 60 ετών είναι πιθανότατα αυτοί που θα ακολουθήσουν στον εμβολιασμό με τρίτη δόση τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Παγώνη: «Τον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί»

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανοσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κυρία Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα.»

Τέλος, μίλησε για τον εμβολιασμό κατ' οίκον δηλώνοντας ότι δεν έχει προχωρήσει λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ ζήτησε ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και για τα νοσοκομεία.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A6hTTC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη