Εμβολιασμοί - «μαϊμού» στην Καρδίτσα: Η υπάλληλος είχε δώσει πιστοποιητικά σε 33 συγγενείς της

EUROKINISSI

Η υπάλληλος που κατηγορείται για τα πιστοποιητικά «μαϊμού» στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά, φέρεται να έχει προμηθεύσει δεκάδες σε συγγενείς της.

Δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά σε συγγενείς της φέρεται να έχει προμηθεύσει η υπάλληλος που κατηγορείται για τους εμβολιασμούς - «μαϊμού» στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας. Η ίδια προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και έχει 9 αδέρφια, ενώ φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν ως «οικογενειακή υπόθεση».

Τα στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης κατέθεσε όσα στοιχεία έχει δηλώνοντας πως ερευνώνται όλες οι πιθανότητες. Σύμφωνα με τον ίδιο η υπάλληλος που κατηγορείται για την υπόθεση βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο στο Εμβολιαστικό Κέντρο και εξετάζεται αν είχε συνεργούς.

Παίρνει διαστάσεις το σκάνδαλο

Μεγαλύτερο απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν μπορεί να αποδειχθεί το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά. Αυτό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο, φαίνονται να έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί την ώρα που η κοινότητα του Παλαμά Καρδίτσας δεν μετρά περισσότερους από 6.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι διώξεις που αναμένεται να ασκηθούν στους υπεύθυνους της απάτης δεν αποκλείεται να είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι εισαγγελικές αρχές μπορεί να διατάξουν ακόμα και άρση τραπεζικού απορρήτου ώστε να διαπιστώσουν αν οι υπεύθυνοι πληρώνονταν για τις συγκεκριμένες «υπηρεσίες». Δίωξη μάλιστα πιθανότατα θα ασκηθεί και στους πολίτες που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά, εφόσον βέβαια προκύψει ότι δεν έκαναν ποτέ το εμβόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή το περιστατικό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Πώς λειτουργούσε το «κόλπο»

Η υπάλληλος φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και να μπαίνει παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της. Υποψίες κίνησε αρχικά το γεγονός πως η υπάλληλος βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Η πλειοψηφία των εικονικά εμβολιασμένων φέρεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κοινή καταγωγή με την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται.

Αυτό που διερευνάται είναι οι εικονικά εμβολιασμένοι είναι αντιεμβολιαστές που ήθελαν να κερδίσουν έτσι τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά και τα κίνητρα της υπαλλήλου, αν δηλαδή προσέφερε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με... αντίτιμο.

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3th5ud3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη