Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες)

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες)

Αρκετός κόσμος κρατώντας λουλούδια ή ανθοδέσμες έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στη Μητρόπολη Αθηνών όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μητρόπολη Αθηνων.

Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, ενώ στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικοί προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοιό. Οι περισσότεροι κρατούν ένα λουλούδι ή μια ανθοδέσμη και περιμένουν με υπομονή να πουν τον τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που πέρασε στην αθανασία την περασμένη Πέμπτη.

miki1

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναχωρήσει για την τελευταία του κατοικία στην αγαπημένη του Κρήτη.

  • Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα.
  • Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και
  • Την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

miki2

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

miki3

Εμπλοκή με το γραφείο τελετών

Στο μεταξύ, θέμα με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάβει την διαδικασία της κηδείας και ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη, ανέκυψε κατά την συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου σχετικά με την εφαρμογή της επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη για τον τόπο ταφής του. Η απόφαση για τις λεπτομέρειες της ταφής αναμένεται αύριο στις 8 το πρωί.

Η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστήριξε μεν ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, αλλά εξαιρεί από την συναίνεση της την ανάθεση της κηδείας σε γραφείο τελετών. Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

«Μίλησα με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, έχει εξουσιοδοτήσει την εταιρεία και κατά 80% έχει προχωρήσει τη διαδικασία. Θα δείτε και ποιες άλλες ενέργειες έχει κάνει η εταιρεία. Το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί προ εξαμήνου», είπε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών: «Παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, τονίζοντας πως δεν είναι απλά ένας νεκρός, αλλά μία «μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστή σε όλο τον πλανήτη».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3n6N6Cp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη